Φόνος Ζαφειρόπουλου: Πήρα προκαταβολή 3.000 ευρώ για να του ρίξω στο πόδι

Φόνος Ζαφειρόπουλου: Πήρα προκαταβολή 3.000 ευρώ για να του ρίξω στο πόδι
Eurokinissi

Ο 32χρονος Μικέλα Καστριότ περιέγραψε με λεπτομέρειες τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, την οποία ομολόγησε ότι διέπραξε έπειτα από "άνωθεν" εντολή

Της Σοφίας Σπίγγου

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν χθες οι τρεις φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το Έθνος, από τους τρεις αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένους, οι δύο βρίσκονται κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, τον Νοέμβριο του 2014, κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Μ. Ζαφειρόπουλου ανέφερε: “Πριν από έναν-δύο μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι τον δικηγόρο τού Φλώρου. Μάλιστα, έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας έφερε μια άγνωστη κοπέλα μια μέρα στο Μπουρνάζι”.

Στην κατάθεση του, ανέφερε ακόμη: «Ο “μικρός” πήρε τον συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Κάποια στιγμή άκουσα τον “μικρό” να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει “γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα”. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά, στοχεύοντάς τον χαμηλά. Ομως, καθώς γύριζα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα, νομίζω, στην κοιλιά» κατέθεσε ο 32χρονος.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Έθνος που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα