Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Μάτι – Θυμίζει “πόλη – φάντασμα”

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Μάτι – Θυμίζει “πόλη – φάντασμα”

Πυρόπληκτοι εκφράζουν την αγωνία τους για τον ρυθμό με τον οποίο επιχειρείται να επανέλθει σε ομαλό ρυθμό η ζωή στην περιοχή.

Ο χειμώνας έχει έρθει, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στους δρόμους και τις γειτονιές στο Μάτι. Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανάγκη να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες για τα έργα αποκατάστασης στην περιοχή.

 Πρόκειται για τα πρώτα Χριστούγεννα στο Μάτι, μετά από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου που άφησαν στο πέρασμά τους νεκρούς, πόνο και οδύνη. Μετά από 139 μέρες το Μάτι εξακολουθεί να θυμίζει “πόλη-φάντασμα”, ωστόσο, δόθηκε “γιορτινό χρώμα” στα αποκαΐδια, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Ναυτικό Όμιλο.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τις καθυστερήσεις, την έλλειψη σχεδίου και τη γραφειοκρατία, που δεν τους αφήνουν να ξαναφτιάξουν τις ζωές του. Όπως αναφέρουν, οι άδειες για να ξαναχτιστούν τα σπίτια δεν έχουν δοθεί, τα καμένα κλαδιά δεν έχουν καν μαζευτεί από τους δρόμους και, γενικά, η περιοχή έχει μείνει παρατημένη, θυμίζοντας καθημερινά την πύρινη λαίλαπα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα