Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: Η στιγμή της διάσωσης επιβατών με σωσίβιες λέμβους

Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: Η στιγμή της διάσωσης επιβατών με σωσίβιες λέμβους
Πλάνα από τη διάσωση των επιβατών του φλεγόμενου πλοίου GLOMEX

Εικόνες από τις σωσίβιες λέμβους και την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου, το οποίο πήρε φωτιά εν πλω ανοιχτά της Κέρκυρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02) ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Οι πρώτοι από τους επιβάτες που εκκένωσαν το πλοίο, έφτασαν στο λιμάνι της Κέρκυρας και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους και για δύο εγκλωβισμένους.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε νωρίτερα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Οι επιβαίνοντες του πλοίου, οι οποίοι κατά δήλωση του πλοιάρχου ήταν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, έλαβαν εντολή το πρωί της Παρασκευής (18/02) να εγκαταλείψουν το σκάφος και να μπουν στις σωστικές λέμβους, καθώς η φλόγες μαίνονταν ανεξέλεγκτες.

Οι μαρτυρίες των επιβατών που εκκένωσαν το φλεγόμενο πλοίο, αναμένοντας βοήθεια από τα πυροσβεστικά και σωστικά συνεργεία, αλλά και τα συνεργεία του λιμενικού σώματος, ήταν συγκλονιστικές.

Επιβάτης που βρισκόταν στο πλοίο, περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που έζησε, αναφέροντας: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ».

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, οι επιβάτες μπήκαν στις σωστικές λέμβους φορώντας σωσίβια, ενώ στο βάθος καίγεται το πλοίο. Το θετικό ήταν πως δεν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Δείτε εικόνες από τους επιβάτες στις σωσίβιες λέμβους:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα