Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε επιβατηγό πλοίο – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε επιβατηγό πλοίο – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης
Τραυματίας απο το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας EUROKINISSI

Ένας τραυματίας από φωτιά που ξέσπασε σε επιβατικό ιταλικό πλοίο με 237 επιβάτες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας. Σε εξέλιξη η μεταφορά των επιβατών στην Κέρκυρα.

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/02) στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε εγκατάλειψη, όπως και έγινε, ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία, καθώς και ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Οι επιβάτες του πλοίου ήδη ανέβηκαν σε σωσίβιες λέμβους του επιβατικού πλοίου, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου.

Κατά πληροφορίες, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Επίσης, ένας ελαφρά τραυματίας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

«Έχουμε πολλές δυνάμεις του λιμενικού σώματος και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αλλά και εναέρια μέσα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής τους από τα πλωτά μέσα», δήλωσε στο MEGA ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

Επιβάτης που βρισκόταν στο πλοίο, περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που έζησε, αναφέροντας: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα