Φωτιά σε πλοίο στη Κέρκυρα: Αγωνία για αγνοούμενους και εγκλωβισμένους

Φωτιά σε πλοίο στη Κέρκυρα: Αγωνία για αγνοούμενους και εγκλωβισμένους
Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia Eurokinissi

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των δύο οδηγών αλλά και κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της παραγωγής στο πλοίο Euroferry Olympia που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι

Ενώ οι προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ε/Ο πλοίο Euroferry Olympia, ενώ έπλεε βόρεια της Κέρκυρας αυξάνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων, αλλά και για τους δύο οδηγούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι αγνοούμενοι είναι 11.

Οι δύο οδηγοί που παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο λαμβάνουν οδηγίες ώστε να βγούν σε κατάστρωμα και να διασωθούν με ελικόπτερο super Puma, χωρίς αυτό να έχει καταστεί ακόμη εφικτό.

Πέρα από τις προσπάθειες κατάσβεσης έχουν μεταβεί ομάδες της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Ιωάννινα που περιμένουν τους δύο πρώτους κομάντο της ΕΜΑΚ που έχουν ανέβει στο κατάστρωμα να βρουν δίοδο για να εισέλθουν στο πλοίο οι πυροσβέστες με ασφάλεια και να ξεκινήσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα eurokinissi

Το χρονικό

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/02) στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωση μέχρι στιγμής αιτία, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε εγκατάλειψη, όπως και έγινε, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα eurokinissi

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και σκάφη του ελληνικού αλλά και του ιταλικού λιμενικού που έσπευσαν στο σημείο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών που κατάφεραν να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο πλοίο και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην Κέρκυρα.

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με MEGA, ένας από τους επιβάτες.

Ο Λάκης Χαλκιάς επιβάτης του πλοίου περιέγραψε στην ΕΡΤ τον πανικό που επικράτησε με το πλήρωμα να ξυπνά τους επιβάτες στις καμπίνες τους ενημερώνοντάς τους για φωτιά.

“Βγήκαμε στο κατάστρωμα και είδαμε τους πυκνούς καπνούς, η κατάσταση ήταν αποπνικτική”. Σε κάποια φάση μας έβαλαν στις λέμβους” είπε.

Σε 15 λεπτά η φωτιά έφτασε στο κατάστρωμα όπου βρισκόμασταν είπε επιβάτης μιλώνστας στον ΣΚΑΙ.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς κάτοικος της Κέρκυρας περιέγραψε στον ΣΚΑΙ πως μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα