Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Η στιγμή της διάσωσης απο ιταλικό σκάφος

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Η στιγμή της διάσωσης απο ιταλικό σκάφος
twitter/ Guardia di Finanza

Εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική Guardia di Finanza δείχνουν τη στιγμή που επιβάτες του πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες επιβιβάζονται σε σκάφος της, στα ανοιχτά της Κέρκυρας

Πλοιάριο του ιταλικού λιμενικού συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών του πλοίου της Grimaldi lines, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας τυλίχθηκε στις φλόγες, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι και εκκενώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, θέλησε να συγχαρεί το ιταλικό λιμενικό για την άμεση κινητοποίηση. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, το λιμενικό της χώρας τους συνέβαλε στην διάσωση και μεταφορά στην ξηρά, 234 επιβατών.

Οι επιβάτες που είχαν μπει σε βάρκες μετά την εκδήλωση της φωτιάς επιβιβάστηκαν στο ιταλικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας.

   Η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi Lines, έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα, από το πλοίο της στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά στα ανοικτά της Κέρκυρας, και ότι δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα