Φωτιά στα Βίλια: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα πυκνού πευκοδάσους

Φωτιά στα Βίλια: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα πυκνού πευκοδάσους
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεταξύ των περιοχών Παλαιοχώρι και Παλαιοκούντουρα μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν απο τρεις μέρες στα Βίλια καίγοντας πυκνό παρθένο πευκοδάσος. Πάνω από 43.000 στρέμματα έγιναν στάχτη.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια και πλέον κινείται ανατολικά, μεταξύ των περιοχών Παλαιοκούντουρα και Παλαιοχώρι, καίγοντας πυκνό παρθένο πευκοδάσος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν τις τελευταίες ωρες και πλέον επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Οι επικαιροποιημένες διακοπές στην κυκλοφορία λόγω της φωτιάς στα Βίλια: Έχει διακοπεί η κυκλοφορία, σε ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από την Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βιλίων (ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι») προς τον οικισμό Άγιο Γεώργιο, στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού από το Πόρτο Γερμενό προς Βίλια, στην οδό Αγίου Γεωργίου από το Παλαιοχώρι προς τον Άγιο Γεώργιο, σε ανώνυμη οδό από τον οικισμό Άγιο Νεκτάριο προς Πόρτο Γερμενό, στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού από την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών προς τα Βίλια, στην Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βιλίων, στον οικισμό της Ψάθας προς Πόρτο Γερμενό-Βίλια, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος της οδού Αντιστάσεως (πρατήριο υγρών καυσίμων “Avin-Cyclon”) στην Μάνδρα και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από το 33ο χλμ. (θέση Άγιος Χριστόφορος Ερυθρών) έως το 30ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού.

Περίπου 50.000 στρέμματα, οι πρώτες εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων σε Κερατέα και Βίλια

Σε περίπου 50.000 στρέμματα υπολογίζονται από τo Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS) οι καμένες εκτάσεις σε Βίλια και Κερατέα έως το μεσημέρι της Τρίτης 17 Αυγούστου, σύμφωνα με το Meteo.gr. Καθώς η πυρκαγιά στα Βίλια δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, το νούμερο αυτό αναμένεται να αλλάξει. Από αυτά, τα 7.700 στρέμματα περίπου είναι στην Κερατέα και τα υπόλοιπα 43.300 στρέμματα στα Βίλια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα