Φωτιά στη Χαλκιδική: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάρτη - Ζητήθηκαν και άλλες ενισχύσεις

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής HALKIDIKINEWS.GR

Με την προσγείωση των εναέριων μέσων λόγω της νύχτας ζητήθηκαν και αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο οι επίγειες δυνάμεις στην Χαλκιδική, όπου θα δοθεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες μέχρι να ξημερώσει. Το πρωί εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Κάμπος στη Σάρτη. Μοναδικό ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι έχει πέσει η ένταση των ανέμων.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δοθεί στην Σιθωνία της Χαλκιδικής εξαιτίας της καταστροφικής φωτιάς που μαίνεται από το πρωί της Πέμπτης.

Με την προσγείωση των εναέριων μέσων λόγω της νύχτας ζητήθηκαν και αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο οι επίγειες δυνάμεις. Μοναδικό ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι έχει πέσει η ένταση των ανέμων.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, είπε πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πως εάν οι άνεμοι πέσουν περισσότερο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισχυρές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, θα καταφέρουν να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο.

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής
Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής MOTIONTEAM

Το Πυροσβεστικό Σώμα, τις πρωινές ώρες, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής
Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής MOTIONTEAM

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες – υποδείξεις των Αρχών.

Φωτιά σε δασική έκταση (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Φωτιά σε δασική έκταση (ΦΩΤΟ Αρχείου) MOTIONTEAM

Σημειώνεται ότι για τον παραπάνω λόγο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού - Συκιάς.

Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής
Φωτιά σε δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής MOTIONTEAM
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυροσβεστική, Χαλκιδική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη

Φωτιά στη Χαλκιδική: Μαίνεται το μέτωπο - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Προληπτική εκκένωση οικισμού

SHARE:

24Media Network