Φωτιά στη Κερατέα: Εκκενώνονται οι οικισμοί ο ένας μετά τον άλλο – Καίγονται σπίτια

Φωτιά στη Κερατέα: Εκκενώνονται οι οικισμοί ο ένας μετά τον άλλο – Καίγονται σπίτια
Φωτιά στην Κερατέα eurokinissi

Μέσα στον οικισμό της Φέριζας έχει περάσει η φωτιά που μαίνεται στον Δήμο Σαρωνικού - Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Μηνύματα από το 112.

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον δήμο Σαρωνικού Αττικής.

Δυστυχώς η φωτιά εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και εξαιτίας ακαθάριστων οικοπέδων όπως επισημαίνουν στην Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί με αστραπιαία ταχύτητα εντός του οικισμού της Φέριζας και περνάει από αυλές σπιτιών, σπίτια και οικόπεδα, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός των οικιών που έχουν υποστεί φθορές.

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Από νωρίτερα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική για την Φέριζα και ένα οικοτροφείο, τον οικισμό Αγροτικής Τράπεζας, τον Όλυμπο, το Αγιοσμούθι, τον Άγιο Παντελεήμονα και τον Άρη Σαρωνίδας.






Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στείλει λεωφορεία για προληπτική εκκένωση αν χρειαστεί Μόκριζα, Δροσιά, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια, αφού νοητά η πορεία του πύρινου μετώπου είναι προς Παλαιά Φώκαια.






Στο σημείο, μαζί με τις νέες ενισχύσεις πλέον, επιχειρούν συνολικά 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιά στην Κερατέα την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Καλυβίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο, στην Λ. Αναβύσσου από ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Παντελεήμονος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια, στην οδό Ολύμπου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου έως την συμβολή της με την Λ. Αθηνών-Σουνίου, στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή των οχημάτων προς Νέα Μάκρη).

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi


Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Πρόσθετα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Καραμανλή από το ύψος της Λ. Αθηνών-Σουνίου στο ύψος του Grand Resort, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα), στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της Λ. Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της Αγίας Φωτεινής, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).






Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Καλυβίων, στορεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο, στην Λ. Αναβύσσου από ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Παντελεήμονος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια, στην οδό Ολύμπου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου έωςτην συμβολή της με την Λ. Αθηνών-Σουνίου, στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψοςτης Λ. Καλυβίων, ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή των οχημάτων προςΑθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στορεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή των οχημάτων προς Νέα Μάκρη).






Στην άλλη φωτιά της Αττικής και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, τα νέα είναι καλά αφού πλέον βρίσκεται σε ύφεση. Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει και νέα φωτιά αυτή την φορά σε χορτολιβαδική έκταση στην θέση Ζαγανιάρης Άνδρου. Στο σημείο επίσης πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι, επί του παρόντος όμως δεν κινδυνεύουν οικισμοί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Την ίδια ώρα με νέο μήνυμα του 112 καλούνται όσοι βρίσκονται στην Ανάβυσσο να απομακρυνθούν προληπτικά λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους προς Σαρωνίδα οδικώς από λεωφόρο Αναβύσσου-Καραμανλή-Σουνίου. Δασική πυρκαγιά στη Θέριζα».

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Πρόσθετα, νέες φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Μεσσηνία και Ηλεία. Στην Μεσσηνία έχει ξεσπάσει φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πουλίτσι, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά στην Κερατέα Eurokinissi

Στην Ηλεία έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Κολοκυθάς Αμαλιάδας, σχετικά κοντά στον οικισμό, που δεν κινδυνεύει όμως άμεσα επί του παρόντος. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο, 14 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα