Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο – Δεν κινδυνεύουν τα χωριά

Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο – Δεν κινδυνεύουν τα χωριά
Πυρκαγιά στη Σάμο (φωτο αρχείου) Eurokinissi

Στο νησί αποστέλλονται συνεχώς ενισχύσεις και αναμένεται να είναι μία δύσκολη νύχτα, χωρίς ωστόσο να θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο χωριά. Ξερόκλαδα από το κτήμα του ισχυρίστηκε πως έκαιγε ο ηλικιωμένος.

Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής στο νησί της Σάμου και με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να γίνουν εκ νέου ρίψεις νερού από αεροσκάφη και να γίνει νεότερη εκτίμηση της κατάστασης.

Αυτό που είναι σημαντικό για τη νύχτα, είναι πως η επικινδυνότητα του πύρινου μετώπου έχει υποχωρήσει αισθητά και δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ σύμφωνα με επικεφαλής αξιωματικούς της Πυροσβεστικής δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο τα χωριά.

Νωρίτερα σήμερα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε από 200 κατοίκους το χωριό Βουρλιώτες που ήταν πιο κοντά, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν σπίτια ενώ η φωτιά έκαψε μία καλύβα στο δάσος.

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, απ’ όπου πέρασε χωρίς να προκαλέσει ζημιές, αν και το μοναστήρι είναι κλειστό και χωρίς μοναχούς.

Στο σημείο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άντρες της Πυροσβεστικής και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ένας 80χρονος, τον οποίο ενώ είχε ξεσπάσει η φωτιά στο πευκοδάσος κοντά στην Ιερά Μονή Βροντά, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο τον έπιασαν την στιγμή που συνέχιζε να βάσει φωτιές και τον ακινητοποίησαν. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει πυρκαγιά στο πευκοδάσος και πως έκαιγε ξερόκλαδα από το κτήμα του και καθώς εμφάνισε δυσφορία ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία και να ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία.

Στην πυρκαγιά της Σάμου επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 14 πυροσβέστες με 7 επιπλέον οχήματα για ενίσχυση. Συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σάμου έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα