Σαρωνίδα: “Κάηκε όλο το Πάνειο όρος” – Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα

Σαρωνίδα: “Κάηκε όλο το Πάνειο όρος” – Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα
Φωτιά στη Σαρωνίδα Aris Oikonomou / SOOC

Στα επίγεια και ενάερια μέσα που επιχειρούν ξανά εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι κάτοικοι των περιοχών που από χθες δοκιμάζονται από μεγάλες πυρκαγιές. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη Σαρωνίδα από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν το πρωί της Τρίτης (18/07) δύο από τα τρία μέτωπα της φωτιάς, στην Ανατολική Αττική (Νέο Κουβαρά, Σαρωνίδα, Καλύβια, Ανάβυσσο) και το Λουτράκι, με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας και οι κάτοικοι μετρούν ήδη τις πληγές τους, με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής να δίνει τις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07) από τον Νέο Κουβαρά και σε λίγη ώρα είχε επεκταθεί σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, αλλά και να καταγγέλλει πως δεν υπήρχαν εναέρια μέσα.

“Το βράδυ καιγόταν η Φέριζα και η Σάκκα, το μέλημα μας ήταν να μην πάει η φωτιά στον δρυμό Καμάριζας-Σουνίου κάτι που τελικά επετεύχθη”, είπε αρχικά ο Δημήτρης Λουκάς μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του OPEN και έκανε λόγο για μια μεγάλη καταστροφή, καθώς όπως είπε, πάνω από 30.000 στρέμματα κάηκαν στο Πάνειο Όρος, “που σημαίνει η βορεινή πλευρά και η νότια, με πάρα πολλούς οικισμούς, ξεκινώντας από την Πέτα, Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά που είναι η Ανάβυσσος, η Σαρωνίδα, το Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, η Σάκκα και η Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο”.

Για τεράστια καταστροφή έκανε λόγο και ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος μιλώντας στο OPEN δήλωσε χαρακτηριστικά πως “όλος ο δήμος Σαρωνικό από άκρη σε άκρη έχει καεί“.

“Έχουμε ζήσει καταστροφές αλλά την τωρινή καταστροφή δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ. Σχεδόν έχει καεί ολόκληρος ο δήμος Σαρωνικού, ξεκινώντας από τον Κουβαρά, πέρασε στο Πάνειο όρος προς τα Καλύβια, έκαψε όλο το Πάνειο, κατέβηκε μετά σε παραθαλάσσιες περιοχές, στο Λαγονήσι, Όλυμπος, Φέριζα και άλλες, στη συνέχεια προχώρησε προς το βουνό της Σαρωνίδας, έκαψε και αρκετά σπίτια στο Πανόραμα, δεν έχω εκτίμηση για το πόσα ακριβώς, πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα και μαζί με αυτό δεν υπάρχει και νερό γιατί όταν δεν έχουμε ρεύμα, δεν δουλεύουν τα πιεστικά μηχανήματα για να πάνε νερό στις δεξαμενές και η κατάσταση δυσκολεύει”, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού μιλώντας στο MEGA.

Πόση Ελλάδα έχει καεί τα τελευταία 20 χρόνια;

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα