Σε ύφεση η φωτιά στη Στροφυλιά: Κάηκε σπάνιο οικοσύστημα

Σε ύφεση η φωτιά στη Στροφυλιά: Κάηκε σπάνιο οικοσύστημα

Εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για δεύτερη μέρα στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, όπου το απόγευμα της Τρίτης ξέσπασε δασική πυρκαγιά, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά σε πλήρη έλεγχο.

«Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στο δάσος της Στροφυλιάς» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” των Αντώνη Φουρλή και Στέλλας Γκαντώνα ο Αχιλλέας Τζουβάρας Υποστράτηγος, Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Πρόσθεσε ότι η εικόνα είναι πολύ καλή και δεν επεκτάθηκε το βράδυ παρά τις δυσκολίες από τη συνεχή αλλαγή των ανέμων και την αδυναμία πρόσβασης καθώς το δάσος είναι πολύ πυκνό ενώ έχει και ποτάμια.

Τόνισε ότι δεν κινδύνευσε ούτε κατοικία, ούτε θερμοκήπιο που βρίσκεται κοντά στο δάσος.

 

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα από 35 οχήματα έδιναν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες.

 

Το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα έδωσε τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα