Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνεται το χωριό Λάτα – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Άμφισσα και Ζάκυνθο

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώνεται το χωριό Λάτα – Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Άμφισσα και Ζάκυνθο
Φωτιά στην Ηλεία EUROKINISSI

Πολλά τα πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας, τη στιγμή που ακόμη ένα στη Ζάκυνθο κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Εκκενώνεται το χωριό Λάτα στην Ηλεία. Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης στην Άμφισσα.

Αντιμέτωπες με αρκετές αναζωπυρώσεις βρίσκονται την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλά πύρινα μέτωπα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι πυρκαγιές σε Ηλεία και Άμφισσα φαίνεται να είναι τα κρισιμότερα μέτωπα αυτή τη στιγμή. Στην Ηλεία υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον Λάτα Ηλείας για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στον Λάτα, εκκενώστε τώρα προς Εφύρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο του ilialive, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, όπως και το πύρινο μέτωπο.

Αντίστοιχα στην Άμφισσα οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των Πυροσβεστών και ο δείκτης δυσκολίας είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Μάλιστα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Φωτιά σε δασική έκταση στο Καμπί Ζακύνθου

Νέα φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στο Καμπί Ζακύνθου.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με στόχο να προλάβουν την επέκταση του μετώπου.

Καλύτερη εικόνα του μετώπου στο Σχηματάρι

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με την Πυροσβεστική να αναφέρει ότι η κατάσταση πλέον είναι ελεγχόμενη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα. Στο σημείο έσπευσαν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 2 ελικόπτερα και 4 Canadair, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην περιοχή εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας είχε δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάηκαν μία αποθήκη και ένα αυτοκίνητο, ενώ φαίνεται πως η κατάσταση είναι καλύτερη και πλέον καίνε διάσπαρτες μικροεστίες.

Γύρω στις 14:30, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία μεταξύ Λιβαδειάς – Αφιδνών γίνεται σε μονή γραμμή λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης σε τμήματα της γραμμής του άξονα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βοιωτία.

Φωτιά στο Άγιο Όρος – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο καλείται να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος, στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης.

Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνουν από αέρος 2 ελικόπτερα. Στο σημείο κατευθύνονται 23 οχήματα με 72 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Εύβοια: Φωτιά στον Κάμπο Βασιλικού – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/07) στην περιοχή Άγιος Γεώργιος (Κάμπος) Βασιλικού, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviathema.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας και το μέτωπο έκαιγε ξερά χόρτα σε αγροτεμάχιο, στο οποίο άμεσα επενέβησαν πυροσβέστες της ΠΥ Χαλκίδας και το έθεσαν λίγο πριν τις 13.00 υπό μερικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα