Φωτιά στην Άνδρο: Σε ετοιμότητα για εκκένωση δύο οικισμοί

Φωτιά στην Άνδρο: Σε ετοιμότητα για εκκένωση δύο οικισμοί
Πυρκαγιά σε δασική έκταση (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Κόρθι Άνδρου. Διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή που μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπίσει άμεσο κίνδυνο. Ενισχύονται οι δυνάμεις

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σχετικά κοντά σε οικισμούς, σε χορτολιβαδική  έκταση στην περιοχή Κόρθι Άνδρου και σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Για να μην καθυστερήσει η Πυροσβεστική με την ενίσχυση επίγειων δυνάμεων με πλωτά μέσα δόθηκε εντολή πέραν των άλλων, το Super Puma που μεταφέρει πεζοπόρο τμήμα να πραγματοποιήσει αμέσως μετά και ρίψη νερού, ενώ σηκώνεται ακόμη ένα ελικόπτερο.

Συνολικά, μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν σπεύσει και σπεύδουν στην περιοχή, επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, 3 βυτιοφόρα Ο.Τ.Α. και ένα μηχάνημα έργου.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ριπαίοι εντάσεως έως και 4-5 μποφόρ ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια που μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει άμεσα.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι κάτοικοι δύο οικισμών της  Καππαριάς και των Μωρακαίων να ενημερωθούν και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εκκένωση αν χρειαστεί, κυρίως λόγω της πορείας που φαίνεται να αποκτά το πύρινο μέτωπο στο σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα