Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Eurokinissi

Μαίνεται η φωτιά ανάμεσα στα χωριά Γαία και Κρεμαστός, το οποίο και εκκενώθηκε. Διάσπαρτες πλέον οι εστίες. Περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων.

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των αντρών της Πυροσβεστικής στην μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι του Σαββάτου (18/06) σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση, ανάμεσα στα χωριά Γαία και Κρεμαστός, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου Εύβοιας, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε λόγω του δύσβατου της περιοχή και των δυνατών ανέμων, εντάσεως 5 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή.

Η φωτιά από το απόγευμα έχει φτάσει στα 800 μέτρα απόσταση από τα πρώτα σπίτια του Κρεμαστού και ενεργοποιήθηκε το «112» για προληπτική εκκένωση του χωριού από τους κατοίκους του. Το θετικό όμως για τη νύχτα είναι ότι πλέον υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο πύρινο μέτωπο, σταδιακά η ένταση των ανέμων υποχωρεί και αυξάνεται η υγρασία, που αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την ταχύτητα επέκτασης ή όχι ενός πύρινου μετώπου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη φωτιά στην κεντρική Εύβοια, ενώ εκτιμούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και η φωτιά θα οριοθετηθεί, παρότι διατηρείται ο ισχυρός άνεμος.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής η επικινδυνότητα για το χωριό έχει υποχωρήσει αισθητά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός και το πρωί θα επιχειρήσουν και πάλι αεροσκάφη.

Οι δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί βεβαίως με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερασπιστούν το χωριό εάν αυτό χρειαστεί και παράλληλα προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των πύρινων διάσπαρτων εστιών και να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες με μηχανήματα έργου. Στην περιοχή έχει μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), καθώς θεωρούνται ύποπτες οι συνθήκες που ξέσπασε η συγκεκριμένη φωτιά κοντά στο χωριό Γαία.

Καθώς από την στιγμή που έπεσε το σκοτάδι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν και έτσι συνολικά πλέον, επί τόπου βρίσκονται 149 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς σε περιοχή της Εύβοιας

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική – γεωργική έκταση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – κατά περίπτωση – απαγόρευση, διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και στην προληπτική εκκένωση οικισμού της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, διατίθενται 19 αστυνομικοί και 9 οχήματα, προς παροχή συνδρομής για τη διασφάλιση της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα συνδράμει και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα