Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο από την καταστροφή στις Ροβιές

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο από την καταστροφή στις Ροβιές
Φωτιά στην Εύβοια AP

Αποκαλυπτικές εικόνες σε ένα βίντεο που έχει δημοσιεύσει ένας χρήστης των social από από την καταστροφή στις Ροβιές. Συγκλονιστικά πλάνα που απεικονίζουν ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής.

Ένα βίντεο με αποκαρδιωτικές εικόνες που άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Ροβιές της Εύβοιας την Τρίτη, δημοσιοποίησε την Τετάρτη το Adventure Evia στο Facebook.

Στο βίντεο ο χρήστης του Facebook δείχνει με την κάμερα του την καμένη έκταση, τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες, τον καπνό και την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο μέρος όπου η φωτιά έχει περάσει, ενώ τονίζει συνεχώς πως η πυρκαγιά τελείωσε επειδή έφτασε στην θάλασσα.

Αυτή τη στιγμή, τα βλέμματα είναι στραμμένα στα χωριά Κεχριές -που έχουν εκκενωθεί- και Δάφνη, όπου δημιουργούνται ζώνες προστασίας, έχουν ήδη αναπτυχθεί τουλάχιστον 3 τεράστια μέτωπα που προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Στη Δάφνη και τις Κεχριές δίδεται μία πραγματική μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές, αλλά κυρίως κατοίκους της περιοχής, ρητινοσυλλέκτες οι περισσότεροι που γνωρίζουν το δάσος πολύ καλά, για να δημιουργήσουν ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην απειλήσει τους οικισμούς.

«Είναι μία τιτάνια μάχη που δίνουμε όλοι μαζί, άνθρωποι και μηχανές, και πιστεύω ότι τη δίνουμε με καλούς όρους για να την κερδίσουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης

Δείτε τα πλάνα από τις Ροβιές

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 3 Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη που προέκυψε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα