Φωτιά στην Ηλεία: Συνελήφθη 46χρονος για εμπρησμό από αμέλεια

Φωτιά στην Ηλεία: Συνελήφθη 46χρονος για εμπρησμό από αμέλεια
Πυρκαγιά στην Ηλεία, στην Φρίξα, τη Σκιλλουντία και την παλιά Σκιλλουντία του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Eurokinissi

Συνελήφθη εργάτης που την προηγούμενη ημέρα έκαιγε κλαδιά από ελιές στην περιοχή, έφυγε δίχως να έχει σβήσει τελείως η φωτιά και την επόμενη ημέρα με τους δυνατούς ανέμους η φωτιά επεκτάθηκε

Συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου  ένας 46χρονος Αλβανός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στο νομό Ηλείας, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς εργάτης, την προηγούμενη ημέρα έκαιγε κλαδιά από ελιές στην περιοχή, έφυγε δίχως να έχει σβήσει τελείως η φωτιά και την επόμενη ημέρα με τους δυνατούς ανέμους η φωτιά επεκτάθηκε

Ο 46χρονος με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας θα οδηγηθεί αύριο στις 10 το πρωί ενώπιόν του.

Διάσπαρτες οι εστίες στην χαράδρα-Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Σκιλλουντία και στην Φρίξα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που από το πρωί βοήθησε ο καιρός με την πτώση της έντασης των ανέμων και το ψιλόβροχο και περιορίστηκε σε χαράδρα με διάσπαρτες όμως εστίες που παραμένουν, δίχως ωστόσο να δημιουργούν ενιαίο μέτωπο.

Την περασμένη νύχτα κάτοικοι και πυροσβέστες στη έδωσαν πραγματική μάχη για να υπερασπιστούν τα σπίτια του χωριού, αναχαιτίζοντας την φωτιά που πέρασε από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Σκιλλουντία.

Μάλιστα για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι αυτών των σπιτιών μετακινήθηκαν με εντολή των Αρχών στην πλατεία του χωριού.

Στο σημείο επιχειρούν 60 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο οχήματα ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν το πρωί δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ και ένα ελικόπτερο Super Puma με κάδο. Ήδη έχει δοθεί εντολή να αναμείνουν τα εναέρια μέσα σε επιφυλακή στην Ανδραβίδα, μήπως χρειαστούν και αύριο το πρωί για κάποιες ρίψεις νερού από αέρος.

Γενικά πάντως την Κυριακή, η κατάσταση με τους ανέμους ήταν πολύ δύσκολη στην Ηλεία και προκαλούνταν συνεχώς πύρινα μέτωπα ακόμα και μέσα στη νύχτα, με τελευταία μία αγροτοδασική πυρκαγιά έξω από τον Πύργο, στην περιοχή Σπιάτζα, που δεν δημιούργησε πρόβλημα. Υπό έλεγχο τέθηκαν από το βράδυ της Κυριακής οι πυρκαγιές σε Κακοτάρι και Ανδρίτσαινα και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα