Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες – Στις αυλές οι φλόγες

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες – Στις αυλές οι φλόγες
Φωτό αρχείου: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Eurokinissi

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και με εντολή του Δημάρχου Καρύστου εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες. Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο 15 άτομα. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Αντιμέτωποι με ένα πύρινο εφιάλτη είναι κάτοικοι, παραθεριστές και πυροσβέστες στην Κάρυστο, από την φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 11 τη νύχτα, κοντά στην διασταύρωση του Μπούρου, σε έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως 6 μποφόρ.

Φωτιά στην Κάρυστο eviavima.com.gr

 

Σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, καθώς πρόκειται για οικισμό με κυρίως εξοχικές κατοικίες και ήδη οι φλόγες έχουν απειλήσει ή ακόμα και περάσει σε ορισμένες περιπτώσεις από αυλές σπιτιών.

Φωτιά στην Κάρυστο eviavima.com.gr

 

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και με εντολή του Δημάρχου Καρύστου εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται περιμετρικά του πύρινου μετώπου και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο συνολικά 15 άτομα.

Το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται μεταξύ των οικισμών Μετόχι και Αετός και η κατεύθυνσή του αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τις αλλαγές των ριπαίων ανέμων που κάθε φορά επικρατούν.

Πυρκαγιά στην Κάρυστο eviavima.com.gr

 

Στο σημείο πέρα από τις λιγοστές δυνάμεις του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου έχουν ήδη φτάσει ενισχύσεις από ολόκληρη την Εύβοια, την Βοιωτία και την Φθιώτιδα και να αναμένονται επιπλέον ενισχύσεις.

Συνολικά πλέον, επί τόπου επιχειρούν 34 άντρες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια μέχρι να ξημερώσει και να μπορέσουν να συνδράμουν ενισχύσεις και από αέρος εφόσον χρειαστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα