Σε ύφεση η φωτιά στην Πέτα Κερατέας

Σε ύφεση η φωτιά στην Πέτα Κερατέας

Απομακρύνεται το πύρινο μέτωπο από το οικισμό και κινείται προς την πλαγιά του βουνού. Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο που μάχονται με τον χρόνο για να την οριοθετήσουν. Άλλα 6 πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου 20 λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα επί της οδού Ομήρου, σε αγροτοδασική έκταση, δίπλα από τα πρώτα σπίτια, στην Πέτα Κερατέας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα από την πρώτη στιγμή και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχώς ενισχύονται και πλέον έχουν φτάσει τους 63 άντρες με 21 οχήματα και 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης στο σημείο έχει φτάσει και ένα υδροφόρο όχημα του Δήμου, ενώ ρίψεις νερού ακριβείας, πραγματοποιεί από αέρος ένα ελικόπτερο και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν θα εξεταστούν τυχόν περαιτέρω ενισχύσεις.

Τα σπίτια δεν διέτρεξαν κίνδυνο παρά την αρχική εγγύτητα με το πύρινο μέτωπο, εξαιτίας του τρόπου που αναπτύχθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπροστά από αυτά, αλλά και εξαιτίας της κατεύθυνσης που έχει πάρει το πύρινο μέτωπο, από τους ανέμους, αντίθετα από τον οικισμό και ψηλά προς την πλαγιά του βουνού.

Έξι πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη σε Μυτιλήνη, Σέρρες, Αγρίνιο, Μεγαλόπολη, Λάρισα και Ανατολική Μάνη

Μεγάλη φωτιά κατακαίει από τις 4:30 το απόγευμα την περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά από τα βόρεια, στα όρια του πεδίου βολής. Και από τα νότια στα όρια της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων του Δήμου Λέσβου. Ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, περί τις 5:30 το απόγευμα η φωτιά είχε πλησιάσει απειλητικά σε σούπερ μάρκετ μεγάλης ξένης αλυσίδας.

Αυτή τη στιγμή δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα προσπαθούν με ρίψεις νερού να ελέγξουν τη φωτιά προτού σκοτεινιάσει. Η φωτιά καίει αγριόχορτα, καλαμιές και ελαιώνες.

Ο βορειοανατολικός άνεμος μεταφέρει μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της, καπνό και κάρβουνα από τα φύλλα των καλαμιών που καίγονται.

Την ίδια ώρα, παραμένει σε εξέλιξη, αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα, η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, σε χαμηλή βλάστηση και χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, στην περιοχή Πύρριχος. Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άντρες, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και πλέον έχουν αποσυρθεί τα αεροσκάφη.

Από νωρίτερα το μεσημέρι όμως ξέσπασαν άλλες τέσσερις φωτιές, στην Νιγρίτα Σερρών, σε αγροτοδασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου επιχειρούν 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο PZL, στην Παλαιοχώρα Αγρινίου, επίσης σε αγροτοδασική έκταση και μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου επιχειρούν 24 άντρες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος από ένα PZL, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σε αγροτοδασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου επιχειρούν 12 άντρες με 6 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα PZL και στην Λάρισα όπου καίγονται ξηρά χόρτα και καλαμιές κοντά σε βάλτο. Εκεί επιχειρούν 20 άντρες με 8 οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα