Φωτιά στο Μάτι: “Ένιωσα ντροπή για τον δήμο μας”

Φωτιά στο Μάτι: “Ένιωσα ντροπή για τον δήμο μας”
Το κατεστραμμένο από την φωτιά Μάτι Eurokinissi

Ο Φώτης Δεληβοριάς, πρώην δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Μαραθώνα, καταγγέλλει στον News 24/7 στους 88,6 ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ηγεσία του δήμου για να ενημερώσει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο Μάτι αλλά "δεν υπήρχε κανένας".

«Ένιωσα ντροπή για τον δήμο μας» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Φώτης Δεληβοριάς.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά στις 23 Ιουλίου είχα πάρει τηλέφωνο σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Δύναμη Πολιτών” που ήμουν και εγώ μέχρι να παραιτηθώ και τους είχα πει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο Μάτι αλλά στον Δήμο δεν υπήρχε κανένας» καταγγέλλει.

Ο δήμαρχος ήταν εξαφανισμένος, οι αντιδήμαρχοι επίσης, μόνο ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από λες τις παρατάξεις προσπάθησαν να βάλουν μια τάξη στο χάος και οργάνωσαν τους εθελοντές, συνέχισε ο κ. Δεληβοριάς. «Ο Δήμαρχος όμως τους άλλαξε και έβαλε άλλους στη θέση τους που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση με τις εικόνες που είδατε με τα πεταμένα νερά ενώ προφανώς έγινε και πλιάτσικο γιατί δεν υπήρχε σύστημα να ελέγξει την κατάσταση».

Όσον αφορά στο τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από εθελοντές, ο κ. Δεληβοριάς επισήμανε ότι «ο Δήμος δεν είχε ποτέ λογιστικό σύστημα. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει στις παοθήκες. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει κάτι από την αποθήκη και να φύγει. Οι εθελοντές έδωσαν τα πάντα αλλά δεν είχαν την κατάλληλη καθοδήγηση. «Ερχόντουσαν ολόκληρα φορτηγά με πράγματα για τους πυρόπληκτους και τα άφηναν εκεί στη μέση, χωρία καν να τα ταξινομούν.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα