Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμία έλαβε ο Ηλίας Ψινάκης

Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμία έλαβε ο Ηλίας Ψινάκης
Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης Eurokinissi

Νέα προθεσμία έλαβε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, που είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Για την 21η Νοεμβρίου έλαβε προθεσμία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη φονική φωτιά στο Μάτι ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών βρέθηκε σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος ζήτησε τη νέα προθεσμία. Ο Ηλ. Ψινάκης έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να καταθέσει γύρω από τις ενέργειες και ενδεχόμενες παραλείψεις του για τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου που στοίχισε τη ζωή σε 99 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση αύριο, ωστόσο δεν αποκλείεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμαστεί.

Νέα στοιχεία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διαβιβαστούν στους εισαγγελείς οι εκθέσεις για τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν ζητήσει.

Σε αυτές καταγράφονται οι συνομιλίες στελεχών της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Η διαδικασία των άρσεων ξεκίνησαν με εισαγγελική παραγγελία για να διευκρινιστούν οι εντολές που δόθηκαν, αλλά και οι ενέργειες που έλαβαν χώρα από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα