Φωτιές: Δύσκολη νύχτα σε Ροδόπη και Όλυμπο, νέο μέτωπο στη Μάνη – Ανησυχία για τους ανέμους

Φωτιές: Δύσκολη νύχτα σε Ροδόπη και Όλυμπο, νέο μέτωπο στη Μάνη – Ανησυχία για τους ανέμους
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Eurokinissi

Ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση του μετώπου δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση του μετώπου σε Ροδόπη και Όλυμπο, σε δύσβατα σημεία. Φωτιά και στη Μάνη.

Αντιμέτωπες με αρκετά πύρινα μέτωπα βρέθηκαν την Κυριακή (06/08) οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, με το δυσκολότερο να είναι αυτό που ξέσπασε στην περιοχή Πάτερμα στον Δήμο Αρριανών στη Ροδόπη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν σημαντικά την κατάσβεση των μετώπων, ενώ λίγο πριν τις 21:00 έγινε γνωστό ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο σημείο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 Α/Φ ΚΑΙ 2 Ε/Π.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής, ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, νότια του οικισμού “Πάλιρος” στη Μάνη.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 7 πυροσβεστικά οχήματα, με 20 άνδρες και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Την ίδια στιγμή, καλύτερη είναι η εικόνα του μετώπου στον Όλυμπο, που έκαιγε σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτιά περιορίστηκε σε βραχώδη χαράδρα και δεν απειλείται δάσος, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα (07/08)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε πολλές περιοχές τη Δευτέρα (7/8), όπως προκύπτει από τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, με κίτρινο χρώμα είναι οι περιοχές:

  • Αττική & Κύθηρα
  • Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία
  • Περιοχές Φωκίδας, Αχαΐας, Λακωνίας
  • Χανιά & Ρέθυμνο

Συναγερμός για τους ισχυρούς ανέμους την επόμενη εβδομάδα

Δύσκολη χαρακτήρισε την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση που οφείλουν να καθαρίζει τους ανοικτούς χώρους από τα ξερόχορτα.

“Δυστυχώς για άλλη μία φορά ανθρώπινο χέρι παίζει το ρόλο του, πολύ σημαντικό ρόλο. Στις 1.670 πυρκαγιές μέσα στον Ιούλιο…χθες συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία και έγινε προσαγωγή, εμπρηστή ο οποίος προσπάθησε να βάλει φωτιά σε μία περιοχή στον άγιο στέφανο Αττικής”, ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Του ασκήθηκε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από αμέλεια. Με τα νέα μέτρα από το Σεπτέμβρη ο εμπρησμός από αμέλεια θα τιμωρείται με φυλάκιση.

“Έχουν δοθεί τη χρονιά που διανύουμε σημαντικά κονδύλια στους δήμους και στους δημάρχους προκειμένου να προβούν σε αυτό το βασικό κομμάτι, δηλαδή σε ότι έχει να κάνει με τις ζώνες ή δρόμους που πρέπει να καθαριστούν, να ξεχορταριαστούν, αλλά και ιδιωτικά οικόπεδα και σπίτια, φυσικά υπάρχει και η προσωπική ευθύνη των πολιτών. + 08:30:22 υπάρχουν και κάποιοι όμως, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους, δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκυμμένου να υπάρξει πρόληψη”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα