Μαίνεται η φωτιά στη Φθιώτιδα – Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Μάνη

Μαίνεται η φωτιά στη Φθιώτιδα – Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Μάνη
Εικόνα από την φωτιά στο χωριό Δίβρη tvstar

Ζημιές σε αποθήκες και αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού Δίβρη. Η δεύτερη φωτιά που επίσης ξέσπασε στα βόρεια της Λαμίας, κοντά στη Ιερά Μονή Αγίας Άννης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Μαίνεται η μία από τις φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το απόγευμα στα βόρεια της πόλης της Λαμίας και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση δίπλα από το χωριό Δίβρη.

Το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της Δίβρης, αφήνοντας πίσω της ζημιές σε κάποιες αποθήκες και στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού. Το πύρινο μέτωπο κινείται πλέον προς το βουνό και τουλάχιστον οι οικισμός διέφυγε πλέον τον κίνδυνο.

Νωρίτερα οι κάτοικοι του χωριού είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία για την ασφάλειά τους, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι δυνάμεις στην φωτιά της Δίβρης Φθιώτιδας ενισχύθηκαν και συνολικά πλέον ανέρχονται σε 60 πυροσβέστες ( 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Την επιχείρηση συνδράμουν 11 οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Η δεύτερη φωτιά που επίσης ξέσπασε στα βόρεια της Λαμίας, κοντά στη Ιερά Μονή Αγίας Άννης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά στο πευκοδάσος της Βόρειας Εύβοιας στο Πευκί

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος της Βόρειας Εύβοιας, στο Πευκί, η οποία πιθανόν ξέσπασε πιθανόν από κεραυνό.

Στο σημείο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή αλλά εξαιτίας του πευκοδάσους και των δυνατών ανέμων έχει γίνε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 16 άντρες της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Σε εξέλιξη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Κορογονιάνικα Ανατολικής Μάνης.

Λόγω των δυνατών ανέμων έχει πάρει έκταση, ωστόσο δεν κινδυνεύει ο οικισμός. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν στο σημείο 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

Πύρινο μέτωπο και στους Αγίους Θεοδώρους

Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε πιθανόν από κεραυνό, σε πυκνή δασική έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Η φωτιά εντοπίζεται ψηλά στο βουνό και σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά γίνεται μεγάλη κινητοποίηση για να προλάβουν όσο μπορούν από την Πυροσβεστική τη νύχτα.

Οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 64 πυροσβέστες (50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος) 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Την επιχείρηση συνδράμουν δύο υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα