Φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων με AIDS δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων με AIDS δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιοποιήθηκαν νέες φωτογραφίες εκδιδόμενων γυναικών που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS. Όλες ήταν σε υπαίθριους χώρους και διώκονται για κακούργημα (Pics)

Ενώ οι εκδιδόμενες γυναίκες οι οποίες είναι θετικές στον ιό του AIDS αυξήθηκαν και έφτασαν στις 12, η ΕΛΑΣ θεωρεί πως με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων – φωτογραφιών από τις εκδιδόμενες θα προστατευθεί ή θα ενημερωθεί ο πληθυσμός.

Οι περισσότερες γυναίκες αν όχι όλες, σύμφωνα με τα στοιχεία, εκδίδονταν σε πιάτσες στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, το 65% – 68% δεν ήταν σε οίκο ανοχής ή σε στούντιο αλλά στο δρόμο.

Μάλιστα, οι περισσότερες διέμεναν στο κέντρο της πρωτεύουσας, αρκετές ήταν άστεγες, ενώ μάλλον κάποιες είναι και χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά προσήχθησαν 96 γυναίκες και βρέθηκαν 11 οροθετικές.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 12 ιερόδουλες θετικές στον ιό του AIDS, από τις οποίας 10 είναι Ελληνίδες, μία Ρωσίδα και μία Βουλγάρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών, καθώς και των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος των 11 γυναικών, δίνονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και γίνεται έκκληση σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί για τον ιό HIV, να τηλεφωνεί στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα τηλέφωνα 2107222222 και 2105212054.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει τα πρόσωπα στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα