Φυσικό δέντρο στην πλατεία Συντάγματος για τα Χριστούγεννα

Φυσικό δέντρο στην πλατεία Συντάγματος για τα Χριστούγεννα
Παρουσίαση Εορταστικού Προγράμματος Δήμου Αθηναίων. Eurokinissi

Τις εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα προανήγγειλε ο Δήμος Αθηναίων. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα θα κοστίσει 800.000 ευρώ και περιλαμβάνει φυσικό δέντρο 17 μέτρων στο Σύνταγμα και πολλά δρώμενα.

Ένα φυσικό δέντρο, ύψους 17 μέτρων, δωρεά από το Καρπενήσι, θα στολιστεί φέτος τα Χριστούγεννα στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης. Η φωταγώγησή του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, σε μια εκδήλωση που θα παρουσιάσει η Ζέτα Μακρυπούλια και στην οποία θα τραγουδήσουν μεταξύ άλλων η Έλενα Παπαρίζου, ο Ίαν Στρατής, η Ίντρα Κέιν κ.α.

Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η φαντασμαγορική εκδήλωση θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ένα τετράλεπτο τρισδιάστατο projection mapping στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου της Βουλής, το οποίο θα επαναληφθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ωστόσο, ξεκινούν από τις 7 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, 50 συναυλίες, 60 δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις open air κινηματογραφικές προβολές στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, ένα pop up Μουσείο στο Σύνταγμα, παραμυθένιο χωριό στην πλατεία Κλαυθμώνος με αγαπημένους ήρωες, μουσικές εκδηλώσεις και παραμύθια, projection mappings και εκπλήξεις σε 76 σημεία της πόλης αλλά και την Χριστουγεννιάτικη φωτεινή διαδρομή σε συνεργασία με το athens digital art festival στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 10 Δεκεμβρίου.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, ήταν η αποκέντρωση των εορταστικών εκδηλώσεων, γι αυτό και θα στολιστουν τρεις μεγάλες πλατείες από κάθε δημοτικό διαμέρισμα της πόλης, επίσης με φυσικά δέντρα όπως και η πλατεία Συντάγματος.

“Είναι η πιο ωραία στιγμή στον δήμο Αθηναίων. Η στιγμή που ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των Χριστουγέννων. Η Αθήνα φοράει τα γιορτινά της. Ο Δήμος, ο ΟΠΑΝΔΑ και η Τεχνόπολη βάζουν λάμψη και μαγεία και ζητάμε από όλους τους Αθηναίους να προσθέσουν τις δικές τους ευχές και να αναζητήσουμε ανά την πόλη τα δρώμενα. Καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες να περάσουμε Χριστούγεννα γεμάτα φως, λάμψη και μαγεία” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στην παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος.

Μεταξύ άλλων, στα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα από τις 7 Δεκεμβρίου θα περιλαμβάνονται, ένα μουσείο ψευδαισθήσεων στην πλατεία Συντάγματος, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά σε παιδικές χαρές και κτίρια, Santa run αλλά και Άγιοι Βασίληδες-skaters  που θα περάσουν από τα πεζοδρόμια της πόλης στις 15 Δεκεμβρίου. Ακόμη, η φιλαρμονική του Δήμου θα πραγματοποιήσει μουσικούς περιπάτους σε όλες τις γειτονιές και η παλιά Λυρική σκηνή θα φιλοξενεί την “Εύθυμη Χήρα”.

Επίκεντρο θα είναι η πλατεία Συντάγματος, με την μουσική σκηνή από την οποία στη διάρκεια των γιορτών θα περάσουν η Ταμτα, οι Onirama, ο Μύρωνας Στρατής, η Μαρίνα Σάττι και άλλοι, ενώ συναυλίες από καινούρια και καταξιωμένα σχήματα θα γίνουν σε όλες τις πλατείες της πόλης, “ακόμα και στα πιο απρόσμενα μέρη” όπως είπε ο κ. Μπακογιαννης.

Στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί επίσης ένα “Glass Juke box” από γυαλί, όπου θα παίξουν μουσική διάφοροι Dj’s και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ανάμεσα στους οποίους και ένας guest Ολλανδός Dj στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Το κόστος των εορτασμών θα ανέλθει στα 800.000 ευρώ, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα επιστρέψει στην πλατεία Συντάγματος, σε μια εκδήλωση που θα παρουσιάσουν Θέμης Γεωργαντάς και Νάντια Μπουλέ και στην οποία θα τραγουδήσουν οι Μέλισσες, η Demy, η Ήβη Αδάμου και άλλοι. Μάλιστα, όπως προανήγγειλε ο Κώστας Μπακογιάννης, φέτος δεν θα υπάρξει ομιλία δημάρχου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στις δράσεις, τέλος, περιλαμβάνεται και η Νύχτα των Ευχών, την παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία Κοτζιά, οπότε και ο δήμος θα διοργανώσει εκδήλωση με τα παραδοσιακά φαναράκια που θα πετάξουν στον ουρανό της πόλης και ένα σόου με φόντο το δημαρχείο. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα