Σγουρός για φωτιά στον Ασπρόπυργο: Αναγκαία τα μέτρα για την λειτουργία των ΚΔΑΥ

Σγουρός για φωτιά στον Ασπρόπυργο: Αναγκαία τα μέτρα για την λειτουργία των ΚΔΑΥ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός χαρακτήρισε τη φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου "Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου", ενώ έκανε λόγω για έλλειψη συντονισμού μεταξύ Υπουργείο Περιβάλλοντος και Περιφέρειας, για "υποεκτίμηση του γεγονότος"

"Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου", χαρακτήρισε τη φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την αποψινή συζήτηση για το θέμα.

Επίσης έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού μεταξύ Υπουργείο Περιβάλλοντος και Περιφέρειας, για "υποεκτίμηση του γεγονότος" και καθυστέρηση της κινητοποίησης ενώ απόρησε με το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δαπάνησε 40.000 ευρώ για υδροφόρες για μια φωτιά που είναι γνωστό ότι δεν σβήνει με νερό. Το τελευταίο, παρά την πρωινή ενημέρωση του διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Αττικής ότι το έργο κατάσβεσης από την Τετάρτη βράδυ εξελίσσεται «με συνεχή διαβροχή στον διαχωρισμένο σε μικροποσότητες όγκο των υλικών προκειμένου να σταματήσει εντελώς η εκροή καπνού.»

Αναφορικά με το περιστατικό, ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και ότι παρά τις σοβαρές καταγγελίες που είχε κάνει πριν δύο χρόνια, όταν είχε καεί ολοσχερώς άλλο ΚΔΑΥ στην περιοχή της Φυλής, η πολιτεία δεν αντέδρασε με αποφασιστικότητα.

Στην ανακοίνωση του τότε (στις 5 Αυγούστου 2013), επεσήμαινε μεταξύ άλλων πως είτε τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε φυσική καταστροφή, είτε σε σκοτεινούς και παράνομους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η διαχείριση των απορριμμάτων κρέμεται από μία κλωστή. Επίσης καλούσε την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πυροπροστασίας καθώς η μαφία των σκουπιδιών με εκτελεστικό βραχίονα τις οργανωμένες συμμορίες αθιγγάνων και αλλοδαπών ζει και βασιλεύει.

Μέτρα καλούσε να ληφθούν και για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ΚΔΑΥ, που όπως είχε καταγγελθεί συμμετείχαν στην παράνομη εισαγωγή απορριμμάτων από τα νησιά και την Πελοπόννησο στην Αττική.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανακρίσεις για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Τοξικό νέφος από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο για τέταρτη μέρα πάνω από την Αθήνα

Ασπρόπυργος: Πόλος έλξης για αθίγγανους το καμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης

SHARE:

24Media Network