Γερμενής: “Με πληρώνει ο Λαγός 525 ευρώ, δεν με έπαιρναν σε καμία δουλειά”

Γερμενής: “Με πληρώνει ο Λαγός 525 ευρώ, δεν με έπαιρναν σε καμία δουλειά”
Ο πρώην βουλευτής Γιώργος Γερμενής προσέρχεται στο Εφετείο Αθηνών , όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020. eurokinissi

Το ότι τελείωσε πανεπιστήμιο και έχει δύο ανήλικα παιδιά επικαλέστηκε ως αιτιολογία ο Γιώργος Γερμενής κατά την απολογία του στο Εφετείο. Ζήτησε "βραχιολάκι" ο δικηγόρος του.

Στο Εφετείο βρέθηκε σήμερα και ο Γιώργος Γερμενής, που έχει καταδικαστεί 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και 1 έτος συν 1.000 ευρώ, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ζητώντας την αναστολή της ποινής του, ανέφερε πως τήρησε τους περιοριστικούς όρους της προηγούμενης ποινής του, πως έχει δύο ανήλικα παιδιά και πως κατάφερε να τελειώσει το πανεπιστήμιο. Δήλωσε δε, πως αδυνατούσε να βρει δουλειά και πως είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ιωάννη Λαγού στην ευρωβουλή. Στη συνέχεια κατέθεσε και η μητέρα του.

Μάλιστα ο συνηγορος του Γ. Γερμενή ζήτησε την επιτήρηση με «βραχιολάκι» του πρώην βουλευτή σε περιππτωση που δεν του χορηγηθεί η αναστολή.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

«Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκιση μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριο σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» ανέφερε ο πρώην βουλευτής Γ. Γερμενής προσθέτοντας ότι πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα: «Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικός συνεργάτης του Λαγού, του ευρωβουλευτή, με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» είπε στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα του Γ. Γερμενή η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του πατέρα του. «Σαν μοναχογιός που είναι τον βοηθάει πολύ. Από εργασία ξέρω ότι βοηθάει το Λαγό σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ζητάω την κατανόησης σας. Ευχαριστώ πολύ και την επιείκεια σας».

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα