Για άγνοια κατηγορεί την ΝΔ το Υπ.Προ.Πο αναφορικά με την διοικητική έρευνα για τον αστυνομικό

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Λ.Κατεχάκη (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην Λ.Κατεχάκη (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Απάντηση Υπ.Προ.Πο στη ΝΔ για τα περί ΕΔΕ- «Τέτοια άγνοια, από το κόμμα που καθημερινά κομπορρημονεί ότι θα εφαρμόσει τους νόμους»

Σε απάντηση προς την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που κάνει λόγο για ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού φρουρού του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ πρόκειται περί διοικητικής διερεύνησης του περιστατικού απάντησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνοντας τα εξής:

Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργείται αυτεπάγγελτα αυτοτελής ποινική διερεύνηση και ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη και η διοικητική διερεύνηση των συνθηκών-παραμέτρων του περιστατικού. Διερεύνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν ενέχει apriori το χαρακτήρα καταλογισμού τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

ADVERTISING

Στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσαν εύκολα να μάθουν ποια διαδικασία ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά εάν απλώς ρωτούσαν βουλευτές και στελέχη του κόμματός τους, που διετέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και στρατηγοί της Αστυνομίας. Αντ’ αυτού, για άλλη μια φορά, έσπευσαν να καλλιεργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μέσω Δελτίου Τύπου η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι: «ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους». Τέτοια άγνοια, από το κόμμα που καθημερινά κομπορρημονεί ότι θα εφαρμόσει τους νόμους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη: Διοικητική έρευνα για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο

Βαρβιτσιώτης: "Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο γραφείο μου"

SHARE:

24Media Network