Γιάννης Κωνσταντάτος στο NEWS 24/7: “Ακραίοι και εθνομηδενιστές όσοι κατηγορούν τον Εύρυτο”

Γιάννης Κωνσταντάτος στο NEWS 24/7: “Ακραίοι και εθνομηδενιστές όσοι κατηγορούν τον Εύρυτο”
facebook

Τι απαντά ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στις καταγγελίες για την ανάθεση της απεικόνισης ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης σε νεαρό γκραφιτά που κατηγορείται για ακροδεξιές απόψεις και σχέδια.

Σάλο έχει προκαλέσει η κίνηση του Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης να αναθέσει σε έναν γκραφιτά, να ζωγραφίσει στους τοίχους του Δήμου πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων.

“Τιμούμε τους ήρωες μας. Όπως ειχα ανακοινώσει ο Δήμος μας θα διοργανώσει σειρά θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια Ελευθερίας. Στα πλαίσια αυτά με τον  καλλιτέχνη graffiti Εύρυτος και το απίστευτο ταλέντο του ξεκινήσαμε την απεικόνιση όλων των ηρώων μας σε τοίχους της πόλης όπως περιμετρικά στο Αθλητικό μας Κέντρο στην Λ Κύπρου” ανέφερε πριν απο περίπου μία εβδομάδα ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος στο facebook, ανεβάζοντας και φωτογραφίες απο τα γκράφιτι.

Ωστόσο, πλήθος χρηστών του διαδικτύου υποστηρίζουν πως πρόκειται να ακροδεξιό γκραφιτά, ο οποίος στο παρελθόν έχει ζωγραφίσει σχέδια με τα οποία καλεί σε κάψιμο μουσουλμανικών τεμένων ενώ σε σε άλλο απεικονίζει τον Άρη Βελουχιώτη με πιστόλι στον κρόταφο και το σύνθημα “Όπως ο Άρης η αδερφή έκανε με πιστόλι, μπάσταρδοι αριστεροί, αυτοκτονήστε όλοι”.

Την πλήρη διαφωνία τους εκφράζουν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης με την Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης να αναφέρει σε ανακοίνωσή της οτι “Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο χρόνια από την παρέλαση με τους παραστρατιωτικούς και ο Δήμος μας διασύρεται και πάλι εξαιτίας της «ανεμελιάς» του Δημάρχου, που όπως φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει πληροφορίες για τον «ταλαντούχο καλλιτέχνη»”.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο χρόνια από την παρέλαση με τους παραστρατιωτικούς και ο Δήμος μας διασύρεται και πάλι εξαιτίας της «ανεμελιάς» του Δημάρχου, που όπως φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει πληροφορίες για τον «ταλαντούχο καλλιτέχνη».

Ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σε εποικοινία που είχε το News 24/7 μαζί του υπεραμύνθηκε της απόφασης να αναθέσει στον νεαρό τις ζωγραφιές των ηρώων της Επανάστασης και χαρακτήρισε αναρχικούς, ακραίους και εθνομηδενιστές όσους τον κατηγορούν για τα σχέδιά του.

“Έχουν ξεσηκωθεί να φάνε έναν πιτσιρικά, συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Εμείς του δώσαμε και ζωγράφισε τους ήρωες της Επανάστασης κι όχι ναζιστικές και ακροδεξιές απόψεις. Εχει κάνει έργα και σε άλλους Δήμους και δεν εχει μιλήσει ποτε κανένας. Υπάρχουν χιλιάδες που έχουν στείλει μηνύματα χαράς για αυτό που έγινε, ο κόσμος το έχει απολάσει αυτό το έργο, και δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να ασχολούμαστε με τους ακραίους, που αντιδρούν, πρόβλημά τους, δεν μας απασχολεί καθόλου”.

“O ίδιος ο Εύρυτος έκανε δήλωση οτι έργα που του χρεώνονται με σβάστικες, νεοναζί κλπ δεν είναι δικά του” συμπληρώνει ο κ.  Κωνσταντάτος και προσθέτει: “Γιατί αν ζωγραφίσει τον Άρη Βελιουχιώτη που αυτοκτονεί, απαγορέυεται; Είναι κάποιο εθνικό σύμβολο που δεν πρέπει να το θίξει ένας καλλιτέχνης;”

Σε ερώτηση αν μετά τις αντιδράσεις ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει στην αφαίρεση των σχεδίων, ο δήμαρχος απάντησε: 

“Γιατι να τα σβήσουμε; Τις προσωπογραφίες των ηρώων θα τις σβήσουμε επειδή ενοχλούνται κάποιοι εθνομηδενιστές; Για τα προηγούμενα έργα έκανε δήλωση κατηγορηματική οτι δεν είναι δικά του έργα, 16 χρονών παιδί και του χρεώνουν  πράγματα που δεν έχει ζωγραφίσει κι έχουν βγει και τα αναπαράγουν ορισμένα ακροαριστερά site χωρίς λόγο αυτή τη στιγμή. Εγώ είδα έργα του σε άλλους δήμους, της Αθήνας και της Ανατολικής Μάνης, μας άρεσε, τον καλέσαμε, του δώσαμε χρώματα και τα ζωγράφισε. Δεν κάτσαμε να δούμε αν είναι δεξιός. Και δεξιός να είναι τι σημαίνει, απαγορεύεται κάποιος να είναι δεξιός και να ζωγραφίζει; Επειδή δεν το θέλουν οι αναρχικοί;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα