Γιατροί του Κόσμου: Ο αξιωματικός υπηρεσίας απαγόρευσε συνάντηση με τον Κώστα Σακκά

Γιατροί του Κόσμου: Ο αξιωματικός υπηρεσίας απαγόρευσε συνάντηση με τον Κώστα Σακκά

Τι καταγγέλλουν σε ανακοίνωση τους οι Γιατροί του Κόσμου για την προσπάθεια συνάντησης τους με τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά. Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου επισκέφτηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά προκειμένου να συναντήσουν τον κρατούμενο απεργό πείνας κ. Σακκά, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής τους αποστολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας για 36η ημέρα.

Σε ανακοίνωση τους οι "Γιατροί του Κόσμου", αναφέρουν:

"Συναντήθηκαν τόσο με τους θεράποντες γιατρούς του απεργού όσο και τον Διευθυντή της κλινικής που έχουν την ιατρική ευθύνη του απεργού Σακκά. Οι τελευταίοι εξέφρασαν και τεκμηρίωσαν τους φόβους τους για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Σακκά και ιδιαίτερα το φόβο για οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Η προσπάθειά μας να συναντήσουμε τον απεργό πείνας συνάντησε την άρνηση του αξιωματικού υπηρεσίας της φρουράς, παρά το γεγονός της σύμφωνης γνώμης των θεράποντων ιατρών αλλά και του απεργού πείνας.

Οι Γιατροί του Κόσμου, μια ανθρωπιστική οργάνωση υπεράσπισης του δικαιώματος στη ζωή εκφράζουν την βαθιά τους ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας και τον κίνδυνο για την ζωή του απεργού.

Ζητούν να τηρηθούν οι συνταγματικά καταχωρημένοι δικονομικοί κανόνες ώστε ο απεργός πείνας να έχει μια δίκαιη και σύμφωνα με το νομικό μας πολιτισμό –αντιμετώπισης.

Αισθάνονται την ανάγκη – χωρίς να επεισέρχονται στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης- να απευθύνουν έκκληση ανθρωπιάς και επιείκειας σε κάθε υπεύθυνο, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την λύση της απεργίας πείνας και αποτροπή ως παράπλευρη απώλεια, του κινδύνου για την ζωή του απεργού".

Εντείνεται η στήριξη, ενόψει της απόφασης

Εν τω μεταξύ, μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, εν αναμονή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου επί του αιτήματος για αποφυλάκισή του.

Το αίτημα για αποφυλάκισή του θα κριθεί πιθανότατα σήμερα, Τρίτη από το Συμβούλιο Εφετών, καθώς χθες Δευτέρα δεν ελήφθη απόφαση.

Ο Κ. Σακκάς διεκδικεί την αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, χωρίς να έχει δικαστεί, καθώς κρατείται ήδη για 31 μήνες. Παρόλα αυτά, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.

Ο απεργός πείνας κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς,κατηγορία που τόσο ο ίδιος όσο και η οργάνωση αρνούνται, υπερασπιζόμενος πάντα την αναρχική του ταυτότητα.

Με πληροφορίες από την οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το μήνυμα του απεργού πείνας Κώστα Σακκά από το παράθυρο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Σε κρίσιμη κατάσταση ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς

SHARE:

24Media Network