Γκάλοπ News 24/7: Σας αρέσει η νέα πλατεία Ομονοίας; Τι μας είπαν οι πολίτες

Γκάλοπ News 24/7: Σας αρέσει η νέα πλατεία Ομονοίας; Τι μας είπαν οι πολίτες
Φωτισμένο το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας στην πρώτη δοκιμή λειτουργίας του, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2020. Eurokinissi

Οι τελευταίες πινελιές μένουν για την ολοκλήρωση της νέας πλατείας στην καρδιά της Αθήνας. Φωτογραφίες μας έχουν ήδη δώσει μία πρώτη γεύση. Το News24/7 απευθύνθηκε στους πολίτες της Αθήνας για τη γνώμη τους σχετικά με τη νέα πλατεία Ομονοίας.

Οι πυρετώδεις ετοιμασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία. Η πρώτη δοκιμή του συντριβανιού με τα φώτα LED έγινε. Είναι και επίσημο πλέον: Έρχεται ριζική αλλαγή στην πλατεία Ομόνοιας, η οποία πρόκειται να παραδοθεί στο κοινό μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας μετράει 174 χρόνια ζωής, γεγονός που την καθιστά ως την παλαιότερη πλατεία της πόλης.

Η πλατεία δεν είναι κυκλική, καθώς η διάβαση για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει. Η ανακαίνιση, κόστους 500.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) έχει αντικατασταθεί με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες.

Στόχος του έργου είναι να συνδυαστεί η νοσταλγία με την τεχνολογία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

“Αυτό το έργο έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά. Θα σας δώσω μόνο παράδειγμα. Έχει υπολογιστεί πως το σιντριβάνι ρίχνει την θερμοκρασία κατά τρεις βαθμούς Κελσίου περιμετρικά και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 20 καινούργια ξενοδοχεία που αναπτύσσονται στην περιοχή της Ομόνοιας. Το στοίχημα για εμάς δεν είναι το πώς θα είναι το σιντριβάνι όταν παραδοθεί αλλά το πώς θα είναι ένα χρόνο μετά”, τόνισε ο κ. Μπακογιάννης αναφέροντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο σε συνεργασία με την αστυνομία με σκοπό την ασφάλεια της πλατείας αλλά και όλης της περιοχής, όπως και σχέδιο για την καθαριότητα.

Το News 24/7 ζήτησε την γνώμη των πολιτών, με τους περισσότερους να δηλώνουν πως είναι ενθουσιασμένοι για τη νέα αλλαγή της πλατείας, καθώς δίνει έναν αέρα μοντέρνο, αλλά και ανανέωσης. Συγκεκριμένα, από τις απόψεις που ακούστηκαν στο γκάλοπ του News 24/7, πολίτες αναφέρουν πως, όπως έχουν δει στις φωτογραφίες, η νέα της μορφή φαίνεται να αναβαθμίζει ιδιαίτερα την περιοχή, αλλά και ανυπομονούν να αφαιρεθεί το περίβλημα για να τη θαυμάσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα