Γλυκά Νερά: “Ήθελα να αποφύγω τη σύλληψη και να μείνω με το παιδί μου”, είπε ο δολοφόνος της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: “Ήθελα να αποφύγω τη σύλληψη και να μείνω με το παιδί μου”, είπε ο δολοφόνος της Καρολάιν
O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται σε εισαγγελέα και ανακριτή EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λεπτομέρειες για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά έδωσε η ΕΛΑΣ. Τι ισχυρίστηκε ο δράστης της δολοφονίας της Καρολάιν στην κατάθεσή του μετά τη σύλληψή του. Πότε προέκυψαν οι πρώτες υποψίες της Αστυνομίας.

Φρίκη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τον ίδιο τον 33χρονο σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που κατέστη δυνατή από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής σε βάρος του, ικανά ώστε να τον οδηγήσουν σε ομολογία.

Η παράσταση για το παρανοϊκό θέατρο που έπαιζε ο πιλότος ελικοπτέρων για περισσότερο από έναν μήνα έλαβε τέλος και πλέον η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει τα ηνία για μία υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία μας όσο ελάχιστες άλλες στα εγκληματολογικά χρονικά του τόπου.

Από την αρχή οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει κάποιες αδυναμίες στην ιστορία που είχε διηγηθεί ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν, ωστόσο μέχρι το τέλος ήταν υποχρεωμένοι να ψάχνουν την πιθανότητα της ληστείας και ουσιαστικά η λύτρωση για εκείνους ήρθε σε έναν βαθμό από τα στοιχεία που έλαβαν πρόσφατα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και στον απόλυτο βαθμό από την ομολογία του ίδιου του δράστη, που αν δεν υπήρχε ενδεχομένως να δυσκόλευε αρκετά την περαιτέρω διαδικασία.

Ως προς τα στοιχεία που τους είχαν προκαλέσει απορίες, ήταν το γεγονός ότι τα σημάδια στα χέρια του και τα πόδια του ήταν μόλις διακρινόμενα, κάτι που δεν ταίριαζε από τις ώρες που έλεγε ότι ήταν δεμένος, όπως επίσης το γεγονός ότι τους έλεγε πως έχανε τις αισθήσεις του συνεχώς και αυτό δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν. Επίσης δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς ήταν δυνατόν να σκοτώσουν τον σκύλο και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο κάτι που σίγουρα δεν συνηθίζεται σε αντίστοιχες καταστάσεις. Συνήθως τα αναισθητοποιούν, τα κακοποιούν, τα διώχνουν αλλά δεν τα σκοτώνουν.

Από την άλλη πλευρά όμως, ο χώρος έμοιαζε στοχευμένα ερευνημένος, τα συρτάρια, οι ντουλάπες κλπ. και η εικόνα γενικά ταίριαζε με αυτή της ληστείας.

Μοιραία λοιπόν και με δεδομένο ότι είχαν να κάνουν με τον πατέρα ενός 11μηνου μωρού και ενός συζύγου που μόλις είχε χάσει την γυναίκα του με αυτόν τον τρόπο, έπρεπε όπως τονίζουν να είναι πολύ προσεκτικοί, διακριτικοί να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα στην έρευνά τους ότι δεν ήταν ληστεία όπως και έγινε και μετά και ανάλογα με τα στοιχεία που θα προέκυπταν να στραφούν σε εκείνον.

Το σενάριο μάλιστα της ληστείας των τριών κακοποιών δεν αποκλείεται να ήταν οικειοποίηση από την πλευρά του και αντιγραφή με όσα είχε πράγματι ζήσει πριν τρία χρόνια ο εκπαιδευτής του στα ελικόπτερα.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το υλικό από 80 κάμερες στην περιοχή και γύρω από αυτή με εντελώς αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να εξηγηθεί πως γίνεται τα μόνα ευρήματα που υπήρχαν στον χώρο να αφορούσαν μόνο τα θύματα.

Η αντίστροφη μέτρηση ήρθε με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του κινητού του που αποδείκνυε ότι τις ώρες που εκείνος τάχα ήταν δεμένος και φιμωμένος, στην πραγματικότητα βρισκόταν σε διαρκή κίνηση στον χώρο. Προδόθηκε όμως και από την καταγραφή των βιομετρικών δεδομένων στο smart watch της αδικοχαμένης Καρολάιν όπου η παύση του σφυγμού της δεν ταίριαζε με τον χρόνο θανάτου που εκείνος είχε προσδιορίσει με την κατάθεσή του, δηλαδή μετά τις 5 τα ξημερώματα, καθώς έδειξε ότι για 5 λεπτά υπήρχε έντονος σφυγμός και στις 04:10 επήλθε ο θάνατός της, κάτι που ερχόταν πιο κοντά στην εκτίμηση των αποτελεσμάτων της νεκροψίας που κατέληξαν ότι ο θάνατος επήλθε μεταξύ 4-5 το πρωί της 11ης Μαΐου.

Σημαντικά στοιχεία αντλήθηκαν επίσης από το κινητό της Καρολάιν όπως έναν μήνυμα προς τον σύζυγό της με τον χαρακτηρισμό «stupid» που έδειχνε ότι υπήρξε ένας έντονος διαξιφισμός, κάποιες προσωπικές σκέψεις που είχε σημειώσει στο κινητό της η ίδια αλλά και η έρευνά της σε ξενοδοχεία, ενδεχομένως με την πρόθεση να φύγει.

Αναφορικά με την κάμερα στο σαλόνι, οι αστυνομικοί ανέφεραν πως ο ίδιος στην ομολογία του ισχυρίστηκε πως αφαίρεσε την κάρτα μνήμης μετά την δολοφονία. Η μέχρι τώρα ψηφιακή ανάλυση έχει δώσει στίγμα πιο νωρίς ωστόσο η εργαστηριακή ανάλυση για να είναι απόλυτα σωστή στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να συνεχιστεί.

Ο ίδιος ομολόγησε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε κανείς συνεργός, όλα τα έκανε μόνος του, ότι ήταν πολύ συχνοί οι τσακωμοί τους και ειδικά το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ ευέξαπτη μαζί του η σύζυγός του.

Σημειώνεται ότι το μωρό του είχε γεννηθεί πρόωρα, μόλις με 1,5 κιλό βάρος και χρειάστηκε λεπτές επεμβάσεις για να αποκατασταθεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Όλο αυτό είχε αφήσει τραύματα στο ζευγάρι. Εκείνο το βράδυ, τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την δολοφονία, όλα ξεκίνησαν την στιγμή που καθόταν ο πιλότος με κοριτσάκι του στον καναπέ, έκανε μία απότομη κίνηση και πήγε να του πέσει το παιδί, με αποτέλεσμα να κάνει μία αντανακλαστική κίνηση και να το πιάσει. Αυτό όμως εξόργισε την 20χρονη που άρχισε να του φωνάζει και να τον κατηγορεί ότι δεν είναι σωστός πατέρας.

Ακολούθησε έντονος τσακωμός, κάποια στιγμή ο 33χρονος ανέβηκε πάνω στο υπνοδωμάτιο της σοφίτας για να ξαπλώσουν όλοι μαζί και μόλις ακούμπησε το μωρό του στο κρεβάτι, ξύπνησε η Καρολάιν και εκνευρισμένη όπως ισχυρίστηκε ο πιλότος, άρπαξε το μωρό και ουσιαστικά το πέταξε όπως είπε στην κούνια του. Το μωρό έβαλε τα κλάματα, το ζευγάρι τσακώθηκε πάλι και μετά πήρε το μωρό ο πιλότος και κατέβηκαν μαζί πάλι κάτω μέχρι να το ηρεμήσει. Από εκείνη την στιγμή και μετά ήταν οργισμένος με την Καρολάιν γιατί φοβήθηκε για το παιδί του όπως ισχυρίστηκε και καθώς ήταν πολύ ευαίσθητο από τα προβλήματα υγείας που είχε αντιμετωπίσει, ανέβηκε πάνω στο δωμάτιο και ουσιαστικά πάτησε με τα χέρια του και με την πίεση του σώματος του το κεφάλι της συζύγου στο κρεβάτι, μέχρι που την έπνιξε.

Από εκεί και μετά ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε ότι θα πήγαινε φυλακή και θα άφηνε μόνο του το παιδί του και σκηνοθέτησε την περίφημη «ληστεία».

Εκείνος παραβίασε το παράθυρο, εκείνος ανακάτεψε στοχευμένα τον χώρο, εκείνος αφαίρεσε την κάρτα από την κάμερα και σκότωσε τον σκύλο του στραγγαλίζοντάς τον κρεμώντας τον από το λουρί του στην κουπαστή και εκείνος δέθηκε μόνος του, φιμώθηκε τόσο όσο να βλέπει από το ένα μάτι, τοποθέτησε το μωρό στην μητέρα του και κάλεσε την Αστυνομία. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το σημείο είναι ότι τους κόμπους δεν τους είδαν οι άντρες της Άμεσης Δράσης γιατί έσπευσαν να τους κόψουν τον σπάγκο για να τον απελευθερώσουν και οι άντρες της Ασφάλειας τον είδαν ήδη λυμένο.

Αυτό που σίγουρα έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς όση ώρα τον εξέταζαν ότι το πόσο ψύχραιμος γενικά ήταν. Φαίνεται όμως πως ίσως είχε καταλάβει κάτι, γιατί ξεκίνησε από μόνος του να τους λέει για τις σχέσεις με την σύζυγό του μέχρι που του παρατέθηκαν κάποια στοιχεία και εκεί πλέον ομολόγησε τις πράξεις του. Μάλιστα ρώτησε τους αστυνομικούς πόσα χρόνια φυλακή θα πάει, σκεπτόμενος ότι το παιδί του θα μείνει μόνο.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία και κακοποίηση ζώου) και δύο πλημμελήματα, το απόγευμα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στο Ανακριτή το πρωί της Τρίτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα