Γρίπη: Ελλείψεις στα εμβόλια - Επιπλέον 50.000 εισάγει ο ΕΟΦ

"Παγώνει" η επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
"Παγώνει" η επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους PIXABAY

Επιπλέον 50.000 αντιγριπικά εμβόλια εισάγει ο ΕΟΦ με εντολή του υπουργείου Υγείας, ενώ είχαν παρατηρηθεί ελλείψεις εν μέσω έξαρσης του ιού.

Εντολή στον Ε.Ο.Φ. για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων, έδωσε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας, μετά την αύξηση των περιστατικών γρίπης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμος Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων.

Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

ADVERTISING

Νωρίτερα, ο Διονύσης Ευγενίδης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μίλησε στην ΕΡΤ για ελλείψεις που παρατηρούνται στο αντιγριπικό εμβόλιο, τονίζοντας ότι έχει περάσει η εμβολιαστική περίοδος που ξεκινά τον Οκτώβριο και με το πέρας και του Ιανουαρίου τα αποθέματα του εμβολίου λιγοστεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γρίπη: Έξαρση του ιού - Πώς την ξεχωρίζετε από το κοινό κρυολόγημα

Γρίπη: 18 νεκροί, οι 12 σε μία εβδομάδα - Σε επιφυλακή οι Αρχές

SHARE:

24Media Network