Η κατάθεση Μητρετώδη - Κούκλατζη: Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη

Η κατάθεση Μητρετώδη - Κούκλατζη
Η κατάθεση Μητρετώδη - Κούκλατζη MOTIONTEAM

Πώς περιέγραψαν οι δύο στρατιωτικοί τη σύλληψή τους από τους Τούρκους στον Έβρο τον Μάρτιο κατά την κατάθεσή τους στον γενικό επιθεωρητή στρατού.

Με διαφορά ενός 24ώρου κατέθεσαν στον γενικό επιθεωρητή στρατού ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, 14 ημέρες μετά την απελευθέρωσή τους από τις τουρκικές φυλακές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Οι δύο στρατιωτικοί έκαναν λόγο για λάθος, που τους οδήγησε στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα.

ADVERTISING

Όπως υποστήριξε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης, εντόπισε μαζί με τον λοχία Κούκλατζη ίχνη στο χιόνι και αποφάσισαν να τα ακολουθήσουν. Στη συνέχεια, ο Άγγελος Μητρετώδης εντόπισε ίχνη ούρων, κάτι που του προκάλεσε τη βεβαιότητα ότι βρίσκονται κοντά σε κάποια ομάδα μεταναστών, που είχαν περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά «ΑΛΤ!» και είδε δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν.

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε γιατί δεν οπισθοχώρησε άμεσα, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Αξιωματικοί που έχουν υπηρετήσει για χρόνια στον Έβρο εξηγούν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που έφεραν πάντα δύο χειροβομβίδες στις εξαρτύσεις τους.  Σε κάποιες περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν και περιστατικά που Έλληνες στρατιωτικοί αντέδρασαν σε προσπάθειες Τούρκων να τους συλλάβουν, απειλώντας να τραβήξουν την περόνη μιας χειροβομβίδας. Τα επεισόδια αυτά κατέληγαν σε αμοιβαία οπισθοχώρηση.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης υποστηρίζει ότι αποφάσισε να μην οπισθοχωρήσει άμεσα, «γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει». Εννοώντας ότι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εικόνα της θέσης του λοχία.

Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στην κατάθεσή του, επιβεβαιώνοντας όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες Στρατιωτικοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητρετώδης - Κούκλατζης: Ζήτησαν μετάθεση στο εξωτερικό και κόπηκε - Πού παρουσιάζονται

Το μεγάλο "ευχαριστώ" του Νίκου Κούκλατζη

Άγγελος Μητρετώδης: Ευχαριστώ όσους μας στήριξαν όλο αυτό τον καιρό

SHARE:

24Media Network