Η κατάθεση του Παπαδήμου για το τρομοδέμα: 'Αισθάνθηκα πόνο, κάψιμο και είδα αίματα'

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει στη κατάθεσή του λεπτό προς λεπτό πώς άνοιξε τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που έσκασε πάνω στα πόδια του - Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το αμάξι μετά την έκρηξη

Απόσπασμα από την κατάθεση που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. στις 31 Μαΐου 2017 ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σχετικά με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του έξι ημέρες νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας έρχεται στ φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε: «Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού. Τότε διεπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής μου της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου.

Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο».

ADVERTISING

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» δημοσίευσε φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού, λίγα λεπτά μετά την επίθεση. Σε αυτές διακρίνεται το σπασμένο τζάμι του παραθύρου του οδηγού, ενώ στο πίσω κάθισμα, όπου καθόταν ο Λουκάς Παπαδήμος, φαίνονται εφημερίδες και βιβλία, όπως και υπολείμματα του φακέλου που εξερράγη.

Η κατάθεση του Παπαδήμου για το τρομοδέμα: 'Αισθάνθηκα πόνο, κάψιμο και είδα αίματα'
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η κατάθεση του Παπαδήμου για το τρομοδέμα: 'Αισθάνθηκα πόνο, κάψιμο και είδα αίματα'
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το κατηγορητήριο του 29χρονου για τα τρομοδέματα

Το χρονικό της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

Συνελήφθη 29χρονος για την βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

SHARE:

24Media Network