Η ΝΔ καλύπτει Χρυσοχοϊδη για τον Χρήστο Παππά και θυμάται τη Στάζι 

Η ΝΔ καλύπτει Χρυσοχοϊδη για τον Χρήστο Παππά και θυμάται τη Στάζι 
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην ίδια θέση και με ΠΑΣΟΚ και με Ν.Δ Eurokinissi

Το “παρατηρητήριο Fake News” της ΝΔ επικαλείται ότι δεν επιτρέπεται η ΕΛΑΣ να παρακολουθεί πολίτες και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για ευνοϊκούς περιοριστικούς όρους στο στέλεχος της ΧΑ 

Απόλυτη κάλυψη και στήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την “εξαφάνιση” του κατάδικου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστου Παππά, παρέχει η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, το “παρατηρητήριο Fake News” της ΝΔ σε ενημερωτικό του σημείωμα αναφέρει ότι τον Αύγουστο του 2015, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι περιοριστικοί όροι για τον Χ. Παππά έγιναν πολύ ευνοϊκότεροι καθώς έπρεπε να εμφανίζεται μόνο μία φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του, αντί για τρεις που ίσχυε μέχρι τότε (1, 10 και 20 του μηνός), ενώ δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στην κατοικία του στου Παπάγου. 

“Την 1η Οκτωβρίου, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στο τοπικό τμήμα ως όφειλε, η Αστυνομία το κατέγραψε και έκτοτε ο Χ. Παππάς δεν έχει εμφανιστεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείτο πλέον βάσει των νέων ευμενέστερων διατάξεων για τους περιοριστικούς του όρους, που άλλαξαν με βούλευμα επί ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρει η ΝΔ. 

“Παρόλα αυτά η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρεπόταν σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει έναν πολίτη, ακόμα και εάν πρόκειται για έναν υπόδικο, καθώς είναι όργανο μιας ευνομούμενης πολιτείας με ισχυρό κράτος δικαίου” συνεχίζει το ενημερωτικό σημείωμα, υιοθετώντας απολύτως την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και καταλήγει: 

“Όσοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ, μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, παραπέμποντας σε τακτικές της Στάζι και όχι μιας φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Επειδή μάλλον δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν τα ευνομούμενα κράτη, να τους ενημερώσουμε, ότι παρακολουθήσεις γίνονται μόνο με εντολή εισαγγελέα και όταν το κράτος δικαίου γίνεται α λα καρτ, παύει να είναι κράτος δικαίου. Αυτονόητες μεν, απαραίτητες δε, διευκρινήσεις για ανθρώπους που προσπάθησαν να «ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας», αλλά δεν τα κατάφεραν, και σήμερα υπόσχονται «η επόμενη φορά να είναι αλλιώς».”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα