"Η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί": Μια ταινία για την LGBTQIA+ κοινότητα

"Η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί": Μια ταινία για την LGBTQIA+ κοινότητα

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένα από τα μέλη του cast της ταινίας. Μετά τον θάνατό του, η ομάδα παραγωγής επικεντρώνεται στο μήνυμα της αντίστασης κόντρα στον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Την ώρα που η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου καταθέτει μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που εμπλέκονται στον θάνατό του, και την ώρα που διατάσσεται Προκαταρκτική Διοικητική Έρευνα για διαρροή δημοσίων εγγράφων με αφορμή την αποκάλυψη που έκανε το News24/7 στις 27 Δεκεμβρίου 2018, μια νέα ταινία ετοιμάζεται για τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας της Αθήνας που καταπατούνται εν μέσω κρίσης.

Στο cast ήταν και ο Ζακ. Η ταινία λέγεται Faster than Light και γίνεται σε συνεργασία Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της LGBTQIA+ κοινότητας της Αθήνας και των queer καλλιτεχνών Thomas Anthony Owen και Kentaro Kumanomido. Η προβολή της στη χώρα μας αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Μάιο.

Το τρέιλερ εδώ:

Σκηνοθεσία: Thomas Anthony Owen & Kentaro Kumanomido

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Αθήνα

Στο πλαίσιο της European Media Art Platform (EMAP/EMARE)

Με τη συγχρηματοδότηση: Creative Europe Programme of the European Union

Performers: Activista / George Kounanis, Chraja, Tracey Fischer, Giorgos Kalogeropoulos, Efi Karagiannopoulou, Zak Kostopoulos, Maria Michailidou, Khalid Prem, Evi Tsaklanou, Avraam Vrohidis, Thanos Papadogiannis

Ήδη η ταινία έχει λάβει πρόσκληση για προβολή στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο.

H ομάδα παραγωγής στηρίζει την καμπάνια "Justice for Zak" που συνεχίζεται στο gogetfunding. Όπως λένε οι άνθρωποι του "Justice for Zack", "η συγκεκριμένη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης είναι αυτή που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την κάλυψη των διαδικαστικων και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και της δικαίωσης της μνήμης του".

Και θυμίζουν το χρονικό του θανάτου μέσα από τη σελίδα τους:

"Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, οροθετικός, αντιφασίστας και drag queen (Zackie Oh) δολοφονήθηκε βάναυσα στο κέντρο της Αθήνας σε δημόσια θέα. Η δολοφονία δια λιντσαρίσματος έγινε από «αγανακτισμένους πολίτες» με την ανοχή και τη σύμπραξη ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας, παραπληροφόρησης και ενοχοποίησης του θύματος. Η δολοφονία του Ζακ ήταν μια πράξη βαρβαρότητας και κοινωνικού εκφασισμού. Απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης. Θα αγωνιστούμε για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Θα αγωνιστούμε ενάντια στο φασισμό και την «κανονικότητα». Οι ζωές μας έχουν αξία. #Justice4ZakZackie".

Ανακοίνωση για την οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα για τον Ζακ

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρώτη φάση του fundraising για την κάλυψη των τρεχόντων δικαστικών εξόδων καλύφθηκε χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου και γι’ αυτό διακόπηκε προσωρινά. Αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό από το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε έχει ήδη διατεθεί στο πλαίσιο των αναγκών που προέκυψαν κατά την προανάκριση. Με δεδομένο ότι αυτός ο αγώνας βρίσκεται στην αρχή του έγινε μια εκτίμηση των μακροπρόθεσμων εξόδων που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας σε α’ και β’ βαθμό που συμπεριλαμβάνει τα δικαστικά έξοδα, τις αμοιβές των δικηγόρων, τη συνεργασία με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις επαφές με διεθνείς οργανισμούς. Γι’ αυτό το λόγο από σήμερα ανοίξει ξανά η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης μέσω fundraising, ώστε να καλυφθούν αυτά τα έξοδα και να εξυπηρετηθεί η διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το fundraising είναι το μοναδικό που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Μόλις ολοκληρωθεί το δικαστικό και θεσμικό σκέλος του αγώνα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και τη δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν σε αυτήν, θα γίνει ένας δημόσιος απολογισμός των εξόδων, ώστε να υπάρχει μια ανοιχτή και διαφανής σε όλους/ες διαδικασία. Σε περίπτωση που το ποσό που θα συγκεντρωθεί υπερβαίνει τα έξοδα , τα χρήματα που θα απομείνουν θα διατεθούν για τη στήριξη ενός κοινωνικού σκοπού που θα ανακοινωθεί.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ξανά για την αλληλεγγύη σας, μας δίνει δύναμη στη μάχη που δίνουμε".

Θυμίζουμε πως η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου, μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

Βρείτε περισσότερα για την ταινία εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος, ΛΟΑΤΚΙ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζακ Κωστόπουλος: Ο Συνήγορος του Πολίτη "επισφραγίζει" την ΕΔΕ για τους 8 αστυνομικούς

Ζακ Κωστόπουλος: Έρευνα για την αποκάλυψη του News 24/7 περί απόταξης αστυνομικών

Οικογένεια Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν αδύνατο να μη ζητήσουμε την ορθή ποινική κατηγορία

Ζακ Κωστόπουλος: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση καταθέτει η οικογένεια

SHARE:

24Media Network