Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Στο κενό έπεσε ο επανέλεγχος όλων των ιατρικών εξετάσεων

Από το σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου
Από το σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου EUROKINISSI

Η υπερασπιστική πλευρά των οκτώ αστυνομικών ζήτησε επανέλεγχο των εξετάσεων - Η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και συνεχώς προκύπτουν νέα πρόσωπα για να καταθέσουν, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για τις τελικές αποφάσεις.

Η υπεράσπιση της αστυνομίας ζήτησε και κατάφερε να γίνει επανέλεγχος όλων των ιατρικών εξετάσεων για την υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του News 24/7 ο επανέλεγχος έγινε και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια, πράγμα που σημαίνει πως επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα.

Η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και συνεχώς προκύπτουν νέα πρόσωπα για να καταθέσουν, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φτάσουμε στις οριστικές αποφάσεις. Ωστόσο η νέα προσπάθεια της υπεράσπισης της πλευράς των εμπλεκόμενων αστυνομικών, έπεσε και αυτή στο κενό, μιας και το θύμα της επίθεσης δεν ήταν υπό την επήρεια ουδεμίας ουσίας.

Θυμίζουμε πως, όπως είχε αποκαλύψει το News 24/7, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
SHARE:

24Media Network