Ιαβέρης στο News 24/7: O Κωνσταντίνος είναι καλά – Η έννοια της οικογένειας είναι αναντικατάστατη

Ιαβέρης στο News 24/7: O Κωνσταντίνος είναι καλά – Η έννοια της οικογένειας είναι αναντικατάστατη

Ο γνωστός πρώην οδηγός αγώνων Αναστάσιος Μαρκουίζος μίλησε στο News 24/7 λίγες ώρες μετά τη μεταμόσχευση νεφρού, με δότη τον ίδιο και λήπτη τον γιο του, Κωνσταντίνο.

“Όλα καλά, όλα πήγαν καλά, το παιδί είναι πολύ καλά. Κι εγώ μία χαρά είμαι, πονάω λίγο, γιατί είναι μία τομή μεγάλη…”, είπε ο Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, στο News 24/7 μιλώντας για το πρόβλημα υγείας του γιου του και το δώρο ζωής που του έκανε ο ίδιος. “Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός, που δεν θα έδινε το νεφρό του στο παιδί του”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο Ιαβέρης είπε, μεταξύ άλλων, ότι “από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα οικογενειακό”, το θεωρεί αυτονόητο, “ένας γονιός να κάνει ό,τι μπορεί, για να επανέλθει το παιδί του στην κανονικότητα”.

“Η έννοια της οικογένειας είναι αναντικατάστατο συναίσθημα. Κάθε οικογένεια πρέπει να συζητά την πιθανότητα ότι σε κάποιον μπορεί να συμβεί κάτι. Πρέπει να υπάρχει ευαισθητοποίηση σε τέτοια θέματα και η ίδια η ευαισθητοποίηση πρέπει να υπάρχει και για τα χειρότερα, όταν δηλαδή σκοτώνονται νέα παιδιά στους δρόμους”, είπε.

Ακόμη κι αν έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από τη δύσκολη επέμβαση, δεν ξεχνά να επαναλάβει το διαχρονικό του μήνυμα για την αξία της ζωής και για το γεγονός ότι οι γονείς πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους.

Ο Ιαβέρης έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου, για την οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών, σημειώνοντας πως τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν γενοκτονία, που συμπληρώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αφού χάνονται ζωές νέων ανθρώπων, πριν προλάβουν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα, εστίασε και πάλι στα τροχαία δυστυχήματα, για τα οποία υπογράμμισε, ότι είναι “ο μέγιστος δότης οργάνων”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γιος του Ιαβέρη, Κωνταντίνος, διαγνώστηκε ως νεφροπαθής το 2014 και έκτοτε υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις. Την Παρασκευή υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, επέμβαση που κράτησε για επτά ώρες, καθώς πλέον κρίθηκε ότι ο οργανισμός του ήταν σε θέση να κάνει δεκτό το μόσχευμα.

Λίγο πριν το χειρουργείο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook με εκείνον και τον πατέρα του, γράφοντας ως λεζάντα: “Καλέ μου…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα