Ιερά Σύνοδος: Ο 'πατήρ Κλεομένης' ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία

Ιερά Σύνοδος: Ο 'πατήρ Κλεομένης' ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος για τον αυτοαποκαλούμενο ιερέα που έχει viral βανδαλίζοντας μνημεία

Τις πράξεις του αυτοαπακολούμενου ιερέα Κλεομένη, ο οποίος έχει γίνει viral βανδαλίζοντας μνημεία και εγκαταστάσεις και βρίζοντας, αποδοκιμάζει η Ιερά Σύνοδος.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, ξεκαθαρίζει ότι ο "πατήρ Κλεομένης" δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος και εφιστά την προσοχή τον λαό να είναι επιφυλακτικός σε τέτοιες περίπτωσης ρασοφόρων.

"Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος", τονίζει η Ιερά Σύνοδος.

Και συνεχίζει: "Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αθλιότητα από τον Κλεομένη: Βανδάλισε το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

Ο Πατέρας Κλεομένης βανδαλίζει άγαλμα και δεν έχει καθόλου πλάκα

SHARE:

24Media Network