Ιερώνυμος: Τα λεφτά τελειώνουν σε δύο μήνες. Θα απολύσω 300 άτομα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας, Κυριακή 29 Ιουλίου 2012. (EUROKINISSI)
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας, Κυριακή 29 Ιουλίου 2012. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εκκλησία σε δύο μήνες , αν δεν αλλάξει κάτι, θα χρεοκοπήσει και θα απολύσει τους περίπου 300 υπαλλήλους της, προειδοποίησε με δραματικούς τόνους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Vid)

"Μετά από δυο μήνες η Εκκλησία δεν θα έχει τρόπο να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι" είπε ο αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στον δημοτικό κανάλι TV100 της Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε δε "μεγάλο παραμύθι" τα όσα λέγονται για την μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία.

ADVERTISING

Αναφερόμενος σε όσα λέγονται για την μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας διευκρίνισε ότι τα έσοδα του ιδίου ως Αρχιεπισκόπου είναι κάτω από 2000 ευρώ μηνιαίως και ότι δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα.

"Τώρα πως κολυμπάμε στα χρήματα (όπως λέγεται) δεν μπορώ να καταλάβω", σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι τα έσοδα της Εκκλησίας είναι πολύ μικρότερα από όσα ίσως πιστεύει ο κόσμος, αφού πολλά ακίνητά της είναι όπως είπε ξενοίκιαστα και πολλά μισθώματα δεν εισπράττονται.

"Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας", δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιερώνυμος: Δεν θα μας συγχωρήσουν όσοι πεινάνε

Δηλώσεις Ιερώνυμου σε δραματικό τόνο

SHARE:

24Media Network