Ίλιον: Στο πλευρό της τρανς μαθήτριας και οι γονείς του σχολείου

Ίλιον: Στο πλευρό της τρανς μαθήτριας και οι γονείς του σχολείου
Ίλιον: Κύμα συμπαράστασης στην τρανς μαθήτρια που προσέβαλε ο καθηγητής instagram

Στο πλευρό της τρανς μαθήτριας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. "Υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας για τον δίκαιο κόσμο που διεκδικούν" αναφέρουν οι γονείς.

Την απόλυτη στήριξή του στην τρανς μαθήτρια που φόρεσε φούστα στο σχολείο στο Ίλιον εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου στο διαδίκτυο, ο Σύλλογος Γονέων καταδικάζει τη συμπεριφορά του καθηγητή.

“Οι γονείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας για την ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία, για τον δίκαιο κόσμο που διεκδικούν” αναφέρουν οι γονείς στην ανακοίνωσή τους.

Μια μέρα νωρίτερα, στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε με ανάρτησή της και η διευθύντρια του σχολείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ιλίου δηλώνει τα ακόλουθα: ‘Καταδικάζουμε συμπεριφορές ή δράσεις που διαχωρίζουν, απομονώνουν ή στοχοποιούν οποιονδήποτε άνθρωπο, πολλώ δε μάλλον μαθητή. Η σχολική κοινότητα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά και με επιστημονικό τρόπο τέτοια ζητήματα αν ικανοποιούνταν ένα από τα πάγια αιτήματα του γονεϊκού κινήματος, η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών πλήρους ωραρίου με μόνιμη θέση στις σχολικές μονάδες. Αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθεί να τα διαχειριστεί με την νομοθετημένη επιβολή αντιδραστικών εσωτερικών κανονισμών.

Οι γονείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των παιδιών μας για την ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία, για τον δίκαιο κόσμο που διεκδικούν».

Η ανακοίνωση της διευθύντριας

«Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλιτο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα