Ηλιούπολη: Εμπορία ανθρώπου και βιασμός στις κατηγορίες που βαραίνουν τον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης

Ηλιούπολη: Εμπορία ανθρώπου και βιασμός στις κατηγορίες που βαραίνουν τον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης
Στον ανακριτή ο αστυνομικός που συνελήφθη μετά την καταγγελία 19χρονης. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος επίσης συνελήφθη. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 39χρονο αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης. Πληροφορίες για ένταλμα σύλληψης σε βάρος τρίτου προσώπου.

Συνολικά 14 κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος βαραίνουν πλέον τον 39χρονο αστυνομικό που φέρεται να κρατούσε παράνομα και να εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη, όπως και τον πατέρα της που την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 της χρόνια.

Μετά τις καταγγελίες της 19χρονης, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 39χρονου – ο οποίος βρισκόταν ήδη σε διαθεσιμότητα – και στη σύλληψη του πατέρα της, ωστόσο, στη νεαρή δεν έχει επιτραπεί να δει τους δικηγόρους της.

Κατά πληροφορίες, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας τις επόμενες ημέρες.

Κατά περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων για:

  • Εμπορία ανθρώπου κατ´επαγγελμα
  • Εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Παράνομη οπλοχρησία
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • βιασμός κατ´εξακολούθηση
  • κατάχρηση σε ασέλγεια
  • γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
  • ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
  • ενδοοικογενειακή απειλή

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η κοπέλα διέφυγε το Σάββατο (10/07) από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε ο αστυνομικός και κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια ζητώντας βοήθεια από εργαζόμενη, στην οποία αφηγήθηκε την περιπέτειά της. Η εργαζόμενη, αφού έμαθε από την 19χρονη ότι ο άνδρας ήταν αστυνομικός φρόντισε να ενημερώσει τις αρχές ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε για το περιστατικό και η φεμινιστική οργάνωση Witches Of The South.

Άρωμα συγκάλυψης στην υπόθεση

Παράλληλα, σημαντικά ερωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας απέναντι στην 19χρονη.

Η πορεία των γεγονότων, η μη άμεση σύλληψη του επίορκου αστυνομικού, η με καθυστέρηση μεταφορά της 19χρονης στο Νοσοκομείο και η επί ώρες κράτησή της στο Εσωτερικών Υποθέσεων χωρίς να της επιτραπεί η επικοινωνία με τους δικηγόρους, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αφήνει έκθετο τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, οι δικηγόροι της νεαρής δεν γνώριζαν πού βρίσκεται ή την κατάστασή της, όπως ανέφερε η κ. Λεγάκη σε επικοινωνία με το NEWS 24/7. “Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα καταγγέλλων να μην έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του για περισσότερες από 24 ώρες”, τόνισε η δικηγόρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα