“Ερέθισμα”: Το TEDxPanteionUniversity με ένα drive-in event στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

“Ερέθισμα”: Το TEDxPanteionUniversity με ένα drive-in event στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 επιστρέφει, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, το TEDxPanteionUniversity στο πρώτο drive- in event στην Ελλάδα. Το φετινό event επικεντρώνεται σε μια έννοια αρκετά αφηρημένη και ξεχωριστή για τον καθένα, το ερέθισμα.

Το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, στο πρώτο drive- in event στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει το πέμπτο κατά σειρά main event του με τίτλο “Incentive”, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Το φετινό event επικεντρώνεται στο ερέθισμα, μια έννοια αρκετά αφηρημένη και ξεχωριστή για τον καθένα, η οποία θα ξετυλιχθεί μέσω των ομιλιών μας. Θα αποτελέσει την αφετηρία για εμπειρίες προσωπικές και διαφορετικές, ανάλογα με τα εκάστοτε ερεθίσματα των καταξιωμένων ανθρώπων που φιλοξενούμε, στόχος των οποίων αποτελεί η επαφή με το κοινό και ο προβληματισμός του. Βάσει αυτής της σκέψης προκύπτει και το φετινό θέμα “Incentive” που για εμάς είναι η ενέργεια, η αύρα και η αίσθηση που εκπέμπουν τα πράγματα γύρω μας.

Τη σκηνή του TEDxPanteionUniversity θα ανοίξει φέτος ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής, Σταύρος Σβήγκος, ενώ, για τα δικά τους ερεθίσματα θα μιλήσουν επτά ομιλητές με σκοπό να εμπνεύσουν το κοινό. Την αρχή θα κάνει η Βάσια Καλλιμάχου, yoga instructor και βασικό μέλος της We4all. Πώς γεννήθηκε η We4all και ποια η δράση της προς το περιβάλλον; Στη συνέχεια, ο Γιάννης Κασβίκης, ψυχίατρος και θεραπευτής συμπεριφοράς, θα μας εξηγήσει τί συμβαίνει τη στιγμή που ο εγκέφαλός μας εκτίθεται σε ένα νέο ερέθισμα και πώς αυτό επηρεάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Η Ναστάσια Ταμπακοπούλου, ανοίγοντας το δεύτερο part του event μοιράζεται τα μυστικά των social media, ως SoMe Branding & Sponsorships σε μια απο τις μεγαλύτερες retail εταιρείες της Ελλάδας. Ενώ, ο chef Θοδωρής Παπανικολάου, αφήνοντας το γαστρονομικό του αποτύπωμα και αποδεικνύει πως το οπτικό ερέθισμα σχετίζεται με την μαγειρική και την υψηλή αισθητική. Η Νάντια Ράπτη, γυναίκα επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, μέσα από τη δική της προσωπική εμπειρία, έρχεται να μας πείσει πως όταν το πάθος είναι η κινητήριος δύναμη για να κάνουμε τους στόχους μας πραγματικότητα, τότε δεν υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας.

Την σκυτάλη για το τρίτο και τελευταίο part παίρνει ο Δημήτρης Πλατανιάς, γνωστός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, θα μιλήσει για τη δύναμη της εικόνας και πως μπορεί να μας επηρεάσει. Τον κύκλο των ομιλιών θα κλείσει Στέφανος Δημουλάς, ξεκινώντας από το Βόλο βρέθηκε στην Αγγλία ως πλήρης υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας στο μοντέρνο μπαλέτο, θα μοιραστεί μαζί μας μια αυτοβιογραφική ομιλία, ξεφεύγοντας από τα όρια και τα στερεότυπα.

Το event φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της επιδημίας, απευθύνεται σε κοινό της τάξεως των 200 ατόμων. Καθώς το TEDxPanteionUniversity αποτελεί το μόνο καθαρά κοινωνικό TEDx στην Ελλάδα, συνεχίζει να προσφέρει τη βοήθεια του σε κοινωφελείς οργανισμούς που το έχουν ανάγκη.

Για να ζήσεις τη φετινή εμπειρία, μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριό σου έναντι ενός συμβολικού αντιτίμου από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ. Το TEDxPanteionUniversity, έχοντας ως κεντρικό του άξονα την προσβασιμότητα, φροντίζει και για εκείνους, οι οποίοι δεν είναι οδηγοί. Τα περιορισμένα non drivers εισιτήρια μπορείς να τα βρεις εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα