Ιταλία: Διάσωση 1100 μεταναστών-Γυναίκα γέννησε σε φουσκωτό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ -  Περιπολία λιμενικού για εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ - Περιπολία λιμενικού για εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της Λιβύης την Τετάρτη σε 10 φουσκωτά

Περίπου 1.100 μετανάστες που είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της Λιβύης διασώθηκαν στη θάλασσα την Τετάρτη. Aνάμεσά τους μια γυναίκα που γέννησε πάνω στο φουσκωτό, στο οποίο είχε επιβιβαστεί στην προσπάθειά της να φθάσει στην Ευρώπη, όπως γνωστοποίησαν το ιταλικό λιμενικό σώμα και μια ΜΚΟ.

Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι διέσωσε μετανάστες που επέβαιναν σε δέκα φουσκωτά, καθώς και σε ένα μικρό ξύλινο σκάφος. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν ένα σκάφος του λιμενικού, ένα πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η ΜΚΟ Mission Lifeline από την πλευρά της ανέφερε μέσω Twitter ότι μια γυναίκα γέννησε πάνω σε ένα φουσκωτό. Περίπου 114.600 μετανάστες έχουν φθάσει την Ιταλία από την αρχή της χρονιάς, ένας αριθμός μειωμένος κατά 32% εν σχέσει με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:eurokinissi

SHARE: