Θεσσαλονίκη: Φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στο ΥΜΑΘ – Ήθελαν να συναντήσουν τον Γαβρόγλου

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στο ΥΜΑΘ – Ήθελαν να συναντήσουν τον Γαβρόγλου
MotionTeam

Φοιτητικοί σύλλογοι βρέθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ και κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου πραγματοποίησαν τα πρυτανικά συμβούλια του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επικείμενη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και τα τρία βασικά αιτήματα που θα θέσουν οι πρυτάνεις για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Μαρνέλλο τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, τη διασφάλιση της αξίας των διπλωμάτων των φοιτητών και την εναντίωσή τους στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.

Έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου συγκεντρώθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Αντιπροσωπεία μάλιστα των φοιτητών συναντήθηκε με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αγγελόπουλο.

MotionTeam

MotionTeam

Οι φοιτητές έθεσαν τα ίδια αιτήματα με τους πρυτάνεις, ενώ όπως τόνισε ο Γιάννης Ορφανίδης, πρόεδρος φοιτητικού Συλλόγου μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο «δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις του. Θα συζητήσουμε με τους συμφοιτητές μας για να δούμε την πορεία των κινητοποιήσεών μας».

MotionTeam

Παράλληλα, φοιτητές από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ και κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού.

Οι φοιτητές στήθηκαν στα κάγκελα της εισόδου και ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό.

Στην είσοδο υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι φοιτητές αποχώρησαν και πραγματοποίησαν πορεία με προορισμό το ΑΠΘ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα