Καιρός: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Καιρός: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική – Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ MotionTeam

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου και της πρωτεύουσας.

Δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου τα σχολεία στην Αττική, ύστερα από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στα Νότια Προάστια, όμως αποφασίστηκε τελικά το μέτρο να έχει καθολική ισχύ για την ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής.

Συγκεκριμένα στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περαιτέρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία. Μετά από απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία.

Κλειστοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Αθήνα – Πειραιά

Σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής.

Κλειστοί για την προστασία των παιδιών από τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα θα παραμείνουν, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου Αθηναίων, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Κλειστοί θα μείνουν και οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά.

Κλειστές οι Παιδικές Χαρές και οι ανοιχτοί Αθλητικοί χώροι του Δήμου Ιλίου

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιλίου ενημερώνει ότι, οι Παιδικές Χαρές και οι ανοιχτοί Αθλητικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί λόγω επικινδυνότητας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν, καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

Σε αυξημένη ετοιμότητα καλεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας έχει ενημερώσει να βρίσκονται τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα