Κακοκαιρία Αθηνά στην Εύβοια: “Αν υπήρχε το δάσος κάτι θα κρατούσε”

Κακοκαιρία Αθηνά στην Εύβοια: “Αν υπήρχε το δάσος κάτι θα κρατούσε”
Κακοκαιρία στην Εύβοια

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Βασιλικών, Βασίλης Αναστασίου μιλά στο NEWS 247 για τη δύσκολη νύχτα που έζησαν οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας και το μέγεθος της καταστροφής. "Το νερό έχει φύγει από το ποτάμι και μπαίνει μέσα στις αυλές των σπιτιών".

Για ανυπολόγιστες καταστροφές έκανε λόγο ο πρόεδρος της κοινότητας των Βασιλικών Ευβοίας, Βασίλης Αναστασίου μιλώντας για την επέλαση της κακοκαιρίας “Αθηνά”, η οποία έπληξε ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου (9/10) τις περιοχές της βόρειας Εύβοιας, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις

Μιλώντας στο NEWS 247, ο πρόεδρος της κοινότητας ανέφερε πως αιτία της καταστροφής είναι φυσικά η πυρκαγιά που σημειώθηκε το καλοκαίρι στην περιοχή, με αποτέλεσμα η νεροποντή να προκαλέσει αμέσως προβλήματα.

“Η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Έβρεχε όλη τη νύχτα αλλά εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς και μετά συνέχισε περίπου στις 6. Αν υπήρχε το δάσος κάτι θα κρατούσε. Ενώ είχαμε καθαρίσει τα ποτάμια και ό,τι μπορούσαμε, μπαζώσαν επιτόπου από το βουνό. Έρχονταν πέτρες και διάφορα αντικείμενα από το βουνό και μπάζωναν”, δήλωσε χαρακτηριστικά, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Ψαροπούλι έως την περιοχή Μαύρη Πέτρα, όπου το νερό περνάει μέσα από τα σπίτια και τις αυλές.

“Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους”, πρόσθεσε στη συνέχεια, τονίζοντας πως τα περισσότερα σπίτια στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει και με κάθε μέσο προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα