Κακοκαιρία Ελπίδα: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό

Κακοκαιρία Ελπίδα: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από εγκλωβισμένη οδηγό
Η Αττική Οδός Eurokinissi

Αγωγή κατά της Αττικής Οδού από οδηγό που παρέμεινε εγκλωβισμένη για πάνω από 16 ώρες μη αποδεχόμενη το ποσό συμβιβασμού των 2.000 ευρώ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Εγκλωβισμένη οδηγός που παρέμεινε στην Αττική Οδό για πάνω από 16 ώρες κατέθεσε ήδη αγωγή στο αρμόδιο Δικαστήριο μη αποδεχόμενη το ποσό συμβιβασμού που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Με την αγωγή της η γυναίκα από την Εύβοια διεκδικεί να της επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική της βλάβη ποσού 10.000 ευρώ, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την απίστευτη ταλαιπωρία της, αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση αυτό το δρόμο καταβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια υπέρογκα ποσά για διόδια και ανέμενε από τις αρμόδιες εταιρείες να είναι έτοιμες να τις παρέχουν εξίσου υψηλές υπηρεσίες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το Eviathema.gr επικοινώνησε με το δικηγόρο της ενάγουσας, ο οποίος δήλωσε ότι η εντολέας του έχει την άποψη ότι η ηθική βλάβη που βίωσε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με το ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε από την Αττική Οδό και το οποίο προέκυψε με την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Εξάλλου, και η ενάγουσα, όσο και ο ίδιος ο Δικηγόρος, θεωρούν ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο πρωθυπουργός, ως οιονεί διαμεσολαβητής είναι αρμόδιοι να ορίσουν μονομερώς το ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που δικαιούται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης υφίσταται ζημία από πράξεις ή παραλείψεις οποιουδήποτε, μόνα αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια και σε αυτά αποφάσισαν να προσφύγουν ως μόνη αρμόδια αρχή για την αποτίμηση της ζημίας και της ηθικής βλάβης που υπέστη η ενάγουσα.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνεται καθαρά για λόγους ηθικής τάξης και για την πραγματική και νόμιμη αποζημίωση της ενάγουσας, εάν κριθεί ότι δικαιούται τέτοια, καθώς η ενάγουσα δεν έχει ανάγκη ούτε ελεημοσύνης ούτε δώρων από οποιονδήποτε, εάν ζημιώθηκε και πόσο ζημιώθηκε θέλει να το αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και όχι οποιοσδήποτε άλλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα