Κακοκαιρία Φίλιππος: Χιόνια στην Αττική, παγετός στη χώρα – Πού παρατηρούνται προβλήματα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Χιόνια στην Αττική, παγετός στη χώρα – Πού παρατηρούνται προβλήματα
( /EUROKINISSI) Eurokinissi

"Χτύπησε" την Αττική η κακοκαιρία Φίλιππος με πολλές περιοχές να ντύνονται στα λευκά. Σε περιοχές χιονίζει και πώς θα εξελιχθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα μας, η οποία εκδηλώνεται με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στην Αττική όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ειδικότερα από το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώνεται χιονόπτωση στα βόρεια προάστια και στις περιοχές Βριλήσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μαλακάσα, Τατόι, Ωρωπό ενώ τα φαινόμενα κινήθηκαν και προς τα κεντρικά του λεκανοπεδίου.

( /EUROKINISSI) Eurokinissi

( /EUROKINISSI) Eurokinissi

( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Χιονόνερο ρίχνει και σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Πέραμα, Άνω Λιόσια. Τα χιόνια προκάλεσαν προβλήματα στους δρόμους. Μάλιστα στην εθνική οδό κοντά στο Σείριο, σημειώθηκε καραμπόλα επτά αυτοκινήτων.

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστές είναι η οδός Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς Υμηττό, η Λεωφόρος Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής.

- , 10 2022. ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος στην Αττική Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος στην Αττική Eurokinissi

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών και πάνω με τον έλεγχο των οχημάτων να γίνεται στη γέφυρα Καλυφτάκη.

Σημειώνεται ότι έχει αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε τεθεί σε ισχύ από την 22.00 ώρα της 9-3-2022, στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη.

Κακοκαιρία Φίλιππος στην Αττική Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος στην Αττική Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος στην Αττική Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος στην Αττική Eurokinissi

ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Eurokinissi

Κακοκαιρία Φίλιππος: Πώς θα κινηθεί

Το κύμα κακοκαιρίας χτυπά με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ισχυρές κατά τόπους βροχές στα νότια, ενώ καταιγίδες σημειώνονται σε Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Το κύμα της κακοκαιρίας θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13/3).

Κακοκαιρία Φίλιππος: Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Νέο μήνυμα έστειλε η Πολιτική Προστασία, απευθύνοντας εκ νέου ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη”.

Κλειστά την Παρασκευή σχολεία της Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος, όπως ανέφερε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όπως τόνισε, επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, «βάσει των δεδομένων και φαινομένων, θα υπάρξει νωρίς το απόγευμα», αφού προηγηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους, στην οποία θα επαναξιολογηθεί το καιρικό σε συνάρτηση και με τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Σημειώνεται, ότι επιβάλλεται αερισμός των αιθουσών εν ώρα διδασκαλίας με ανοιχτά παράθυρα, γεγονός το οποίο καθιστά απαγορευτική τη διά ζώσης εκπαίδευση σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο, ίσως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε ορισμένα σημεία της «Δυτικής Αττικής, όπως είναι τα Βίλια και η Φυλή». Στη συνάντηση με τους δημάρχους θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και για ορεινά σημεία των Δήμων του Κεντρικού Τομέα, όπως της Ηλιούπολης και του Βύρωνα (στον Καρέα) όπου σήμερα, και για λόγους πρόληψης, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους οι δήμοι.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια , τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός και τις πρωινές και βραδινές ώρες ισχυρός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα